Σεμινάριο Jivamukti Yoga με την Πολυξένη Ακλίδη στην Ερμούπολη

Jivamukti Yoga

Σάββατο 27 Μαΐου, 16:00-18:30

Κυριακή 28 Μαΐου, 12:00-14:30

 

Κόστος: 35-κανονικό/ 30-φοιτητικό, ανέργους, μαθητές του Κέντρου Χορού

 

Αυτό το Σαββατοκύριακο:

Έχοντας σαν άξονα την II.46 σούτρα του Πατάντζαλι, Sthira-sukha asanam,

Όπου 

Sthira: σταθερό

Sukha: εύκολο, ανοιχτό

Asana: θέση, σχέση με τη γη

 

Θα ερευνήσουμε την σχέση δεκτικότητας και δύναμης, μέσα από το σώμα την καρδιά και τον νου. Μέσα από την κίνηση και τη φαινομενική ακινησία. Πώς καλλιεργούμε μια θέση σταθερή και παράλληλα μαλακή; Η πρακτική θα ξεκινά δυναμική σε ροή και θα εναλλάσσεται με πιο μαλακές στιγμές όπου αμβλύνεται η αίσθηση και παρατηρούμε σε βάθος. 

Το μάθημα είναι ανοιχτό σε όλα τα επίπεδα, θα προτείνονται παραλλαγές όπου χρειαστεί. 

Το Σάββατο θα εστιάσουμε σε στάσεις που δίνουν χώρο στη λεκάνη. Την Κυριακή θα παίξουμε κυρίως με κάμψεις πίσω και στροφές του κορμού.

 

 

Λίγα λόγια για την Jivamukti Yoga

Τη δεκαετία του 80, οι Sharron Gannon και David Life, ιδρυτές της Jivamukti Yoga, έφεραν τη γιόγκα στις υπόγειες κοινότητες του East Village της Νέας Υόρκης. Ενσωμάτωσαν τις απόκρυφες και μυστηριώδεις διδαχές της γιόγκα στην καλλιτεχνική avant-garde σκηνή της εποχής. Έτσι η Jivamukti είναι ένα ιδιαίτερο κράμα, επηρεασμένη από την παραδοσιακή πρακτική της Asthanga, τις πνευματικές διδαχές του Shri Brahmananda Sarasvati και του Swami Nirmalananda, και την αμερικανική πειραματική τέχνη της δεκαετίας του 80. Είναι μια ζωντανή παράδοση που αλλάζει διαρκώς μέσα από τη διδασκαλία της σε όλο τον κόσμο. Όπως λένε, η Jivamukti είναι πνευματική παραστατική τέχνη όπου η ποίηση, ο χορός, η άσανα και η μουσική συναντούν τη Βεδική σοφία, και το κοινό είναι οι ηθοποιοί της.

 

Πολυξένη Ακλίδη / Polyxeni Aklidi

Η Πολυξένη είναι ηθοποιός. Το ενδιαφέρον της για τη γιόγκα και τον διαλογισμό ξεκίνησε από τον καιρό της δραματικής σχολής, όπου άρχισε να διαισθάνεται την έμφυτη σοφία του σώματος. Εδώ και δώδεκα χρόνια δουλεύει στο θέατρο, και παράλληλα κρατάει μια εντατική πρακτική. Βρίσκει αυτά τα δύο να αλληλοσυμπληρώνονται με έναν πολύ όμορφο τρόπο.

Η αγάπη της για τη γιόγκα και το θέατρο, την οδήγησε να ταξιδέψει από τη Βραζιλία στην Ινδία, στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αγγλία και την Κόστα Ρίκα όπου είχε την ευκαιρία να συνδεθεί με σημαντικούς δασκάλους, καθώς και να μοιραστεί τη γνώση και την έμπνευση της στη διαδρομή. Έχει ασχοληθεί με διάφορες προσεγγίσεις της γιόγκα, και είναι μια από τους λίγους Certified Jivamukti Yoga teachers με έδρα την Αθήνα. 

Η μέθοδος Jivamukti της δίνει τη δυνατότητα να συνθέτει στο μάθημα της διάφορα στοιχεία που την εμπνέουν. Μέσα από τη διδασκαλία μοιράζεται τη δική της αναζήτηση, τη δική της πνευματική διαδρομή. Είναι ευγνώμων για τον χρόνο που πέρασε με τον Sri Prem Baba στο Rishikesh της Ινδίας, με τον Tyohar στην PachaMama στην Κόστα Ρίκα, με την Angela Farmer και τον Victor van Kooten και τον Timo Jimenez στην Ελλάδα και με ανθρώπους απλούς που γνωρίζουν τους τρόπους της φύσης στα δάση της Κεντρικής Βραζιλίας.

Διδάσκει στο Swaha Yoga Studio και στις εκπαιδεύσεις δασκάλων 200hr του Swaha.

 

ΚΕΝΤΡΟ ΧΟΡΟΥ ΑΚΡΟΠΟΔΗΤΙ 

Ηρώων Πολυτεχνείου 84, 

Ερμούπολη – Σύρος 

 

Επικοινωνία: 

Τηλέφωνα: 22810-80690, 6973-792685, 6944–771449 

E-mail: info@akropoditi.gr