Η Σύρος βρίσκεται στην Καρδιά του αιγαίου μόλις 80 ναυτικά μίλια από το Πειραιά. Η θέση της σχεδόν στο κέντρο των Κυκλάδων την κάνει εύκολα προσβάσιμη από παντού και με πολλούς τρόπους.

Από την Ηπειρωτική Ελλάδα

Για να φτάσει κανείς στην Σύρο από την ηπειρωτική Ελλάδα, το ευκολότερο είναι να πάει στον Πειραιά.

Από τον Πειραιά το ταξίδι για Σύρο με πλοίο της γραμμής διαρκεί περίπου τέσσερις ώρες και με ταχύπλοο περίπου δυόμιση ώρες. Η Σύρος είναι το πρώτο λιμάνι που πιάνουν όλα τα πλοία, όποιο και αν είναι το δρομολόγιό τους. Υπάρχουν όλο τον χρόνο αναχωρήσεις πλοίων από Πειραιά για Σύρο. Μια αναχώρηση νωρίς το πρωί στις 07:30 και μια το απόγευμα. Οι απογευματινές αναχωρήσεις είναι Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή στις 19:00 και Τρίτη-Πέμπτη-Κυριακή στις 17:30. Τα πλοία για την Σύρο αναχωρούν συνήθως από την πύλη Ε7. Μόνο τα απογευματινά πλοία της Δευτέρας, Τετάρτης και Παρασκευής αναχωρούν από την πύλη Ε1. Τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχουν και περισσότερα δρομολόγια αλλά γι’ αυτά καλό είναι να συμβουλεύεστε την ανάλογη σελίδα των δρομολογίων της ιστοσελίδα μας. Αν θέλετε μπορείτε οργανώσετε το ταξίδι σας κλείνοντας και τα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια για Σύρο με επιστροφή από το αυτόματο σύστημα ακτοπλοϊκών κρατήσεων εισιτηρίων της ιστοσελίδα μας.

Από το Λαύριο υπάρχουν επίσης κάποιες αναχωρήσεις για Σύρο. Συνήθως είναι τρείς φορές την εβδομάδα και ο χρόνος που διαρκεί το ταξίδι είναι περίπου πέντε ώρες.

Αεροπορικώς μπορεί να φτάσει κανείς στην Σύρο από το αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Υπάρχουν καθημερινές πτήσεις από Αθήνα για Σύρο αλλά για τις ακριβείς ώρες των αναχωρήσεων καλό είναι να συμβουλευτείτε το αυτόματο σύστημα αεροπορικών κρατήσεων και δρομολογίων της ιστοσελίδα μας. Η πτήση διαρκεί μόνο 25 λεπτά και το εισιτήριο είναι ιδιαίτερα φτηνό αν φροντίσετε να το κλείσετε έναν μήνα πριν το ταξίδι σας. Αντίθετα το εισιτήριο γίνεται ιδιαίτερα ακριβό όσο πιο αργά το κλείσετε. Το σύστημα της ιστοσελίδας μας είναι πλήρως ενημερωμένο με τις υπάρχουσες τιμές αλλά και τις προσφορές και εκπτώσεις όλων των αεροπορικών εταιριών.

Από τα νησιά

Η Σύρος λόγω του ότι είναι η Πρωτεύουσα των Κυκλάδων και συμπρωτεύουσα της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου έχει το προνόμιο να έχει τακτική ακτοπλοϊκή σύνδεση με όλα σχεδόν τα νησιά του νοτίου Αιγαίου. Σε αυτό βοηθάει βέβαια και η θέση της καθώς βρίσκεται στην καρδιά του Αιγαίου.

Από τις Κυκλάδες μπορεί να φτάσει κανείς στην Σύρο καθημερινά. Και αυτό γιατί εκτός από τα πλοία που περνούν από την Σύρο κατευθυνόμενα προς Πειραιά υπάρχουν και τοπικά δρομολόγια που ξεκινούν το πρωί από το λιμάνι της Σύρου προς τα νησιά των Κυκλάδων και επιστρέφουν το βράδυ σε αυτό όπου και διανυκτερεύουν.

Από τα Δωδεκάνησα έχει πλοίο τρείς φορές την εβδομάδα Τρίτη, Πέμπτη, Κυριακή.

Από την Κρήτη μπορεί να φτάσει κάποιος μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες Απρίλιο με Σεπτέμβρη μέσω Μυκόνου. Υπάρχει καθημερινά πρωινή αναχώρηση ταχυπλόου από το λιμάνι του Ηρακλείου για Μύκονο και από εκεί προλαβαίνεις την απογευματινή αναχώρηση για Σύρο.

Από το Εξωτερικό

Αν και η Σύρος διαθέτει αεροδρόμιο, αυτό δεν είναι διεθνές, με αποτέλεσμα να πραγματοποιούνται καθημερινά πτήσεις αλλά μόνο προς Αθήνα . Έτσι για να φτάσει κάποιος στην Σύρο από το εξωτερικό υπάρχουν δύο τρόποι.

Ο πρώτος είναι μέσω Αθηνών. Μπορείτε να πετάξετε προς Αθήνα και από εκεί να συνεχίσετε το ταξίδι σας αεροπορικώς προς Σύρο ή να πάρει το πλοίο από Πειραιά. Αν επιλέξετε να έλθετε στην Σύρο με πλοίο από τον Πειραιά αυτό είναι πολύ εύκολο καθώς από το αεροδρόμιο Αθηνών υπάρχουν τρένα και λεωφορεία Εξπρές προς το λιμάνι του Πειραιά. Η διαδρομή διαρκεί περίπου 50 λεπτά. Στον Πειραιά θα φτάσετε πολύ κοντά στην πύλη απ’ όπου αναχωρούν τα πλοία για την Σύρο. Μπορείτε να κλείσετε τα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια για Σύρο αλλά και για οποιοδήποτε άλλο προορισμό από το αυτόματο σύστημα ακτοπλοϊκών κρατήσεων εισιτηρίων της ιστοσελίδα μας. Έτσι θα κερδίσετε χρόνο και ταλαιπωρία καθώς φτάνοντας στο Πειραιά μπορείτε να κατευθυνθείτε απευθείας προς την Πύλη αναχώρησης του πλοίου.

Ο δεύτερος είναι μέσω Μυκόνου. Τα τελευταία χρόνια είναι πολλές οι αεροπορικές εταιρίες που πετάνε από το εξωτερικό με απευθείας πτήσεις για Μύκονο. Οι πτήσεις αυτές είναι καθημερινές, τακτικές αλλά και χαμηλού κόστους charters και πραγματοποιούνται για 8 περίπου μήνες τον χρόνο από Απρίλιο μέχρι Οκτώβριο ενώ γίνονται πιο πυκνές τους μήνες Ιούνιο με Σεπτέμβρη. Από την Μύκονο η Σύρος απέχει μόλις μία ώρα και δεκαπέντε λεπτά με το πλοίο της γραμμής. Αυτό σημαίνει ότι η τιμή του εισιτηρίου είναι χαμηλή πράγμα που σε συνδυασμό με τους χαμηλούς ναύλους των εταιριών χαμηλού κόστους που πετάν για Μύκονο κάνουν τον τρόπο αυτό να φτάσει κανείς στην Σύρο πολύ ελκυστικό. Επί πλέον η μετακίνηση από το αεροδρόμιο προς το λιμάνι της Μυκόνου είναι κάτι πολύ απλό που γίνεται μέσα σε μόλις 10 λεπτά και μάλιστα αποφεύγοντας την φασαρία και το χάος της πρωτεύουσας. Το πλοίο από Μύκονο για Σύρο φεύγει όλο τον χρόνο καθημερινά στις 14:15. Τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχουν και έξτρα δρομολόγια από και προς την Σύρο αλλά γι αυτά καλό είναι να συμβουλεύεστε την ανάλογη σελίδα των δρομολογίων της ιστοσελίδα μας. Αν θέλετε μπορείτε οργανώσετε το ταξίδι σας κλείνοντας και τα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια για Σύρο με επιστροφή από το αυτόματο σύστημα ακτοπλοϊκών κρατήσεων εισιτηρίων της ιστοσελίδα μας.