‘Rhythm in YOGA’ στην Ερμούπολη

‘Rhythm in YOGA’ με τους Ναμπίλ ελ Μπαράζ και Ευτυχία Πανοπούλου

Στο μάθημα αυτό, έχουμε ως στόχο να αναπτύξουμε την αντίληψή μας για την κινησιολογική μορφή μιας πρακτικής Yoga και την εξέλιξή της σε χορογραφία. Τα εργαλεία μας θα είναι ο σεβασμός και η ασφαλής προσέγγιση του σώματός μας, σε συνδυασμό με το πώς επιδρά η μουσική σε αυτό. Μέσα από τους ήχους, τον ρυθμό και τη γνωστική διεργασία του εγκεφάλου, ως αφετηρία της θεωρίας της Μουσικοκινητικής, ο στόχος μας δεν θα είναι απλά να ενσωματώσουμε τη μουσική στην κινησιολογία της Yoga, αλλά να ακούμε τους αναπαραγόμενους ήχους και να κινούμαστε βάσει αυτών. Οι κινήσεις μας θα γίνουν βιωματικές και θα έχουμε την ευχέρεια να αναλαμβάνουμε και τους τρεις ρόλους: του μουσικού, του χορευτή και του χορογράφου.

Δεν είναι απαραίτητες οι γνώσεις μουσικής γιατί ο ρυθμός υπάρχει σε κάθε σώμα και είναι εκείνος που θα μας συνδέσει με τις αναπνοές μας σε κάθε Asana. Πάνω σ’ αυτόν τον παλμό θα στηριχτούμε ώστε να χτίσουμε σταδιακά την αλληλουχία των θέσεων σε συνάρτηση με τη μουσική. Τα δύο αυτά στοιχεία είναι αλληλένδετα και θα εξελίσσονται ταυτόχρονα ωσότου να νιώσει ο κάθε μαθητής ότι ολοκλήρωσε τον κύκλο της εκπαίδευσής του.

 

Ναμπίλ ελ Μπαράζ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982.

Για 15 χρόνια ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο σε ημι-επαγγελματικό και επαγγελματικό επίπεδο. Από το 2009 ασχολείται με τον χορό και τη γιόγκα.

Το 2012-2013 ολοκλήρωσε και τα δύο επίπεδα του εκπαιδευτικού προγράμματος του Yogaworks. Έκτοτε διδάσκει γιόγκα στην Αθήνα και τη Σύρο.

Έχει πάρει μέρος σε μαθήματα, σεμινάρια και εργαστήρια κλασικού μπαλέτου, σύγχρονου χορού, αυτοσχεδιασμού, contact improvisation, καποέιρα, butoh, wing-chun, kung fu. Το 2014 ολοκλήρωσε τον βασικό κύκλο σπουδών στο Ταϋλανδέζικο μασάζ. 

Είναι μέλος του Χοροθεάτρου Ακροποδητί από το 2010. 

 

Ευτυχία Πανοπούλου

Η Ευτυχία γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα και έζησε ως τώρα στις Ηνωμένες πολιτείες, την Ελλάδα και την Αγγλία. Από πολύ νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με τη μουσική και τον χορό, τον οποίο έφτασε σε επαγγελματικό επίπεδο αλλά ύστερα από τραυματισμό αναγκάστηκε να διακόψει. Αυτός ο τραυματισμός ήταν η αφορμή για να ασχοληθεί με τη θεραπεία με κυριότερη εξειδίκευση στη ρεφλεξολογία και στη μουσικοθεραπεία. Έχει σπουδάσει ‘Μηχανική Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων’ στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και βάσει της Συστημικής Θεωρίας, τα τελευταία 10 χρόνια διδάσκει μουσική, animation, media art σε μικρά παιδιά και άτομα με ειδικές ικανότητες και εφαρμόζει προγράμματα μουσικοκινητικής αγωγής σε ηλικίες 3 ως 10 ετών. Στο Λονδίνο παρακολούθησε μαθήματα Tango, Capoeira και θεάτρου και μυήθηκε στο Tai Chi. Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, παίζοντας διάφορα μουσικά όργανα, όπως κιθάρα, τσέλο, ακορντεόν, πιάνο και κρουστά. Από το 2004 συμμετέχει σε ρεμπέτικα, παραδοσιακά και τζαζ μουσικά σχήματα στην Αθήνα, την Κρήτη και τη Σύρο, όπου ζει και εργάζεται.

 

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, 16:00- 18:00

Σάββατο 19 Νοεμβρίου, 17:00 – 19:00

Κόστος: 25 ευρώ κανονικό, 20 ευρώ μειωμένο

 

Πληροφορίες:

Κέντρο Χορού Σύγχρονης Έκφρασης και Δημιουργίας Ακροποδητί

Ηρώων Πολυτεχνείου 84, Ερμούπολη

Τηλ. Επικοινωνίας: 2281080690