Ο Σύλλογος Κρητών Σύρου τίμησε κι εφέτος τη μνήμη των Αγίων Δέκα Μαρτύρων

Ο Σύλλογος Κρητών Σύρου, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τίμησε την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014 τη μνήμη των Αγίων Δέκα Μαρτύρων, στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία στο Επισκοπείο Σύρου, οι οποίοι με σχετική καταστατική διάταξη έχουν ορισθεί ως προστάτες του Συλλόγου από το 1859. Οι Κρήτες της Σύρου το 1859 αφιέρωσαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου την εικόνα των Άγιων Δέκα, η οποία κοσμεί το δεξιό κλίτος του ναού έως σήμερα.
Τη θεία λειτουργία που εψάλη χοροστατούντος των συντοπιτών εφημέριου και διακόνου του Ναού, παρακολούθησαν τα μέλη του Συλλόγου. Ο ιερωμένος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στον εορτασμό της μνήμης των Άγιων Δέκα Μαρτύρων που αποτελούν τους θαυματουργούς προστάτες της Κρήτης.
Επίσης τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ της αναπαύσεως των κεκοιμημένων μελών του Συλλόγου αλλά και του Σοφοκλή και Ελευθερίου Βενιζέλου, με σεβασμό και ευγνωμοσύνη αποδίδοντας την οφειλόμενη τιμή.
Μετά το τέλος της θείας λειτουργίας τα μέλη του Συλλόγου έψαλλαν τα κρητικά κάλαντα, αποσπώντας τα συγχαρητήρια των παρευρισκόμενων ανταλλάσοντας ευχές.