Νεα εκδήλωση στον Βοτανικό κήπο στην Σύρο

Πρόσκληση ενδυνάμωσης του εδάφους στον Βοτανικό Κήπο.

Αγαπητοί φίλοι του Βοτανικού Κήπου, μετά τη θερμή σας ανταπόκριση στο σεμινάριο με θέμα τη ‘Φυσική Καλλιέργεια, Αυτάρκεια και Γεωργική Κρίση’ με τον Παναγιώτη Μανίκη , σας καλούμε την Κυριακή στις 30 Νοέμβρη στις 10:00 σε συνάντηση στον Κήπο στην Σύρο. Πρόκειται να φτιάξουμε σβώλους με σπόρους ψυχανθών , ώστε να τους “σπείρουμε” στο κτήμα του Βοτανικού Κήπου με σκοπό να ενδυναμώσουμε το έδαφος του. Τα ψυχανθή αποτελούν φυσική χλωρή λίπανση, αφού οι ρίζες τους απελευθερώνουν θρεπτικά συστατικά χρήσιμα για την ανάπτυξη των φυτών. Ταυτόχρονα θα παρατηρήσουμε την εξέλιξη των λαχανόκηπων που ήδη έχουμε φτιάξει. Ο καιρός θα είναι καλός , αλλά πάλι αν κάνει λίγο κρύο, δεν πειράζει…. σκοπεύπουμε να σας προσφέρουμε μια ζεστή και αχνιστή τραχανόσουπα και τσαγάκια μυρωδάτα!!!!

Όσο για το επιδόρπιο θα αφεθούμε να μας εκπλήξετε!!!

Διαπιστώσαμε με χαρά, ότι πολλοί μας ρωτήσατε πώς μπορείτε να βοηθήσετε!. Να λοιπόν μερικές εργασίες για τις οποίες θα χρειαστούμε τη βοήθειά σας. Για την ανάλυση εδάφους θα χρειαστούμε χέρια και ένα τσαπάκι για να βγάλουμε το χώμα. 

Για την ενδυνάμωση εδάφους θα χρειαστούμε βοήθεια να φτιάξουμε τους σβώλους .

Χέρια για να ξεχορταριάσουμε τους λαχανόκηπους που φτιάξαμε.

Γνώσεις Υδραυλικού για ένα πρόβλημα στην παροχή νερού.

Όσοι από εσάς θέλετε και σας περισεύπουν θα θέλαμε οικιακό εξοπλισμό (πιάτα, ποτήρια, πηρούνια, κουτάλια κλπ),
για τις συλλογικές κουζίνες που θα κάνουμε, ώστε να μην χρειάζετε να τα μεταφέρουμε κάθε φορά.

Θα θέλαμε για να οργανώσουμε την Κυριακή μας όσο καλύτερα μπορούμε να στείλετε, όσοι μπορείτε τη δήλωση συμμετοχής σας στο email:info@botanicgardens.gr

Σας ευχαριστούμε πολύ και σας περιμένουμε!