Καλοκαιρινά εργαστήρια της Βαρδακείου Σχολής Ερμούπολης

Υποδεχόμαστε το καλοκαίρι με παραμύθια, θεατρικό παιχνίδι και μουσική!
Καλοκαιρινά εργαστήρια στη Βαρδάκειο
Δύο εργαστήρια, ένα για παιδιά και ένα για ενήλικες, με κεντρικό ενδιαφέρον το παραμύθι, πρόκειται να πραγματοποιηθούν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στις εγκαταστάσεις της Βαρδακείου Σχολής Ερμούπολης. Τα εργαστήρια θα ξεκινήσουν στις 10 Ιουνίου.

«Λάλοι παραμυθάδες»
Στην εποχή μας, όπου η κυριαρχία της εικόνας είναι δεδομένη, το εργαστήριο αφήγησης και δραματοποίησης παραμυθιού για παιδιά 7-10 ετών με παράλληλη εκμάθηση κατασκευής αυτοσχέδιων μουσικών οργάνων, θα δώσει στα παιδιά την ευκαιρία να γνωρίσουν το λαϊκό παραμύθι, να θέσουν σε κίνηση την σκέψη τους, να απελευθερώσουν την ενέργεια και την φαντασία τους αλλά και να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο του ήχου και της μουσικής μαθαίνοντας να κατασκευάζουν αυτοσχέδια μουσικά όργανα.
Διάρκεια: 10 Ιουνίου – 15 Ιουλίου, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη απόγευμα
Παράσταση: 17 Ιουλίου
Συντονισμός: Γεωργία Ματσούκα και Αθανασία Μπόλια
«Φτιάξε, καρδιά μου, το δικό σου παραμύθι»
Το εργαστήρι παραγωγής παραμυθιού με βιωματικές ασκήσεις για ενήλικες (επίπεδο 1), θα βοηθήσει να ανακαλύψουμε τις προσωπικές μας δυνάμεις,  και να επανατοποθετηθούμε. Έχει στόχο να αναμοχλεύσει το δυναμικό του καθενός στην παραγωγή παραμυθιού, χωρίς να επέχει θέση δημιουργικής γραφής. Ωστόσο, μπορεί κάποιος να ανακαλύψει και αυτή του την κλίση. Τέλος, η μαγεία του είναι ότι θα ανυψώσει τη λύση μέσα στο υποσυνείδητο, θα μας χαϊδεύψει απαλά και θα κάνει το ίδιο και σε αυτούς που θα μας ακούν.
Διάρκεια: 10 Ιουνίου – 10 Ιουλίου, κάθε Δευτέρα απόγευμα
Συντονισμός: Γεωργία Ματσούκα
Ειδικές τιμές για οικογένειες και προτεινόμενα μέλη.
Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες: 6983106109(12μμ-8μμ), 2281082573, lalou.lolo@gmail.com, http://lalougr.blogspot.gr