‘Ακροβατικά σε ζευγάρια’ σε ένα διήμερο σεμινάριο με τον Σταμάτη Μπενέτα στη Σύρο

Το ΚΕΝΤΡΟ ΧΟΡΟΥ σύγχρονης έκφρασης και δημιουργίας Ακροποδητί σας προσκαλεί σε ένα διήμερο σεμινάριο με τον Σταμάτη Μπενέτα ‘Ακροβατικά σε ζευγάρια’ το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου ώρα 16:00-18:30 (Συνολική διάρκεια: 5 ώρες)

Κόστος: 25 ευρώ

Ακολουθώντας τη βαρύτητα σε συνδυασμό με βασικές τεχνικές, θα μεταβούμε σταδιακά από πιο εύκολα σε δυσκολότερα επίπεδα, σύμφωνα με την εξέλιξη των δυνατοτήτων του κάθε ακροβάτη. Τα ακροβατικά μας βοηθούν να μάθουμε καλύτερα το σώμα μας, να βελτιώσουμε τη στάση του και να συνειδητοποιήσουμε την ευλυγισία του. Μέσα από την άσκηση και την επανάληψη επιτυγχάνεται συγχρόνως η ενδυνάμωση των κοιλιακών μυών, της πλάτης, του κορμού, των άνω άκρων και των καρπών μας. 

Το σεμινάριο περιλαμβάνει προθέρμανση, ενδυνάμωση, ακροβατικές ασκήσεις και αποθεραπεία. Στο ακροβατικό μέρος, θα διδαχθούμε λαβές και τρόπους αναρρίχησης πάνω σε ένα σώμα. Μέσα από ένα συνδυασμό εύκολων και ασφαλών ακροβατικών κινήσεων, θα επικεντρωθούμε στην ισορροπία, τη δύναμη και την ευλυγισία. Απαραίτητο στοιχείο που θα αναπτύξουμε στη διάρκεια του σεμιναρίου θα είναι η εμπιστοσύνη μεταξύ των παρτενέρ. 

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους, με ή χωρίς προηγούμενη εμπειρία σε ακροβατικές ασκήσεις. Εκτός από τους λάτρεις των ακροβατικών και της γυμναστικής, το υλικό μπορεί επίσης να χρησιμεύσει σε χορευτές κάθε είδους, καθώς και σε ανθρώπους που ασχολούνται με τις παραστατικές τέχνες και θέλουν να ενσωματώσουν ακροβατικά στοιχεία στην τέχνη τους.

Για το σεμινάριο θα χρειαστείτε άνετα ρούχα, δύο αλλαξιές πάνω-κάτω, μία ζακέτα και ένα άνετο σορτσάκι.

 

Ο Σταμάτης Μπενέτας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985.

Απέκτησε το πρώτο του πτυχίο πάνω στην Προσχολική Αγωγή Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και συνέχισε τις σπουδές του στη Σχολή Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας της Ένωσης Κωφών. Εκπαιδεύτηκε επίσης στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ πάνω στις Εφαρμοσμένες Τέχνες Χορού. Έχοντας την ανάγκη να μεταδώσει την αγάπη του για το χορό στα παιδιά, δημιούργησε ένα συνδυαστικό πρόγραμμα μουσικοκινητικής, Hip-Hop, αυτοσχεδιασμού και γυμναστικής για παιδιά από 3,5 χρονών και άνω, που ονομάζεται «Χίπιτι-Χοπ». Το πρόγραμμα ζητήθηκε από τις σχολές και τα σχολεία του Παλαιού Φαλήρου, Βύρωνα, Γαλατσίου, Ηλιούπολης, Νέας Σμύρνης καθώς και από το καλλιτεχνικό εργαστήρι διοργάνωσης εκδηλώσεων ‘Ευπαλίνος’.

Δίδαξε επίσης και διοργάνωσε εκδηλώσεις μουσικοκινητικής και Χίπιτι-Χοπ στο εργαστήριο δημιουργικής έκφρασης ‘Το Φτερό’, στη Θεατρική ομάδα Νομικής ΕΚΠΑ, στη Συν-Πράξη (κέντρο προετοιμασίας αυτιστικών παιδιών) και σε κατασκηνώσεις Α.Μ.Ε.Α.

Δίδαξε Hip-Hop στις σχολές της Ηλιάκη, Casa de Arte Cabeira, Danse de La Vie και Cumbania Dancehouse.

Έχει χορέψει στο 15ο Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων σε Solo συμμετοχή με δική του μουσική σύνθεση και χορογραφία.

Συμμετείχε στο ‘Human Construction’, στο Ρομάντσο, της Σοφίας Κονδυλιά με κεντρικό θέμα ‘χορός και αρχιτεκτονική’, στο ‘Graduation Ball J.Straus’ με παραστάσεις και περιοδείες και στην ερευνητική δουλειά της Μαρίζας Βινιεράτου.

Χόρεψε με την ομάδα SaLtaTor, σε παραστάσεις σωματικού θεάτρου και σε χορογραφίες του Χάρη Μανταφούνη. 

Είναι υπεύθυνος για την οργάνωση παιδικών παραστάσεων (χορός και μουσικοκινητικός σχεδιασμός), παιδικών εκδηλώσεων και πάρτι.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πάνω στο σύγχρονο χορό (Limon, Release, Graham), κλασικό μπαλέτο (R.A.D, Vaganova), Jazz (I.S.T.D., free style, musical), Contact improvisation, Θεατρικό παιχνίδι και Κουκλοθέατρο, Break dance, Hip-Hop, Locking, Popping, και στην Οργάνωση χοροθεατρικών ομάδων. 

 

ΚΕΝΤΡΟ ΧΟΡΟΥ σύγχρονης έκφρασης και δημιουργίας Ακροποδητί

Ηρώων Πολυτεχνείου 84,

Ερμούπολη – Σύρος

 

Επικοινωνία: 

Τηλέφωνα: 22810-80690,

6944-771449 

E-mail: info@akropoditi.gr