Σεμινάριο μαγειρικής από την ΜΑΡΙΑ ΚΡΙΝΑ στην Σϋρο

Σεμινάριο μαγειρικής από την  ΜΑΡΙΑ ΚΡΙΝΑ στο εστιατόριο ΜΑΖΙ στις 26 Νοέμβρη στην Σϋρο με θέμα: ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ…ένα ταξίδι. Ιδιότητες και χρήσεις στην κουζίνα.

‘ΑΥΤΟΦΥΗ’ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΟ !! Συλλογή και χρήσεις που ξαφνιάζουν

Δέντρα και θάμνοι που προσπερνάμε κάθε μέρα στις εξοχές του νησιού με καρπούς, που χρησιμοποιούνται σαν αρτύματα από την αρχαιότητα.

Τα μπαχαρικά εκτός από την μαγική τους γεύση και μυρωδιά είναι απαραίτητα για την πέψη των τροφών και προσφέρουν στον οργανισμό πολύτιμα συστατικά. Η χρήση τους λοιπόν δεν είναι «πολυτέλεια¨, αλλά μας είναι απολύτως απαραίτητα και καλό είναι να μάθουμε πως να τα χρησιμοποιούμε. Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν τα βασικά μπαχαρικά, που χρησιμοποιούνται στη ελληνική κουζίνα, αλλά και άλλα λιγότερο γνωστά που ταιριάζουν στις ελληνικές γεύσεις δημιουργώντας αναπάντεχα αποτελέσματα. Θα μιλήσουμε για τις ιδιότητες τους και το σωστό μαγείρεμα για να έχουμε ένα εύπεπτο φαγητό αποκομίζοντας όλα τα οφέλη από την χρήση τους. Θα πειραματιστούμε με δικά μας μίγματα δοκιμάζοντας τα σε ουδέτερες βάσεις ψωμιού και λαχανικών διαλέγοντας κάποιες από τις 5 βασικές γεύσεις σαν βάση. Θα φτιάξουμε το δικό μας ψωμί με μπαχαρικά άγνωστα για τέτοια χρήση. Θα ευχαριστηθούμε αρώματα και γεύσεις, θα γνωριστούμε και θα περάσουμε καλά !!!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Οι κρατήσεις είναι απαραίτητες για την οργάνωση των ομάδων εργασίας.
Κόστος συμμετοχής 15 ευρώ ( στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται οι νόμιμοι φόροι )
τηλ: 6940 108 628

——————————————————————————–
ΜΑΡΙΑ ΚΡΙΝΑ
——————————————————————————–
Η Μαρία Κρινά γεννήθηκε στην Πάτρα και εργάζεται σαν αρχιμαγείρισσα και υπεύθυνη κουζίνας από το 1998. Είναι ειδικευμένη στην ελληνική κουζίνα και έχει με τα χρόνια αποκτήσει βαθιά γνώση της φιλοσοφίας, των τεχνικών και της ιστορίας της.
Στη Σύρο ανέλαβε τον Μάιο του 2013 την κουζίνα της ταβέρνας “Αμπέλα” και εργάστηκε εκεί μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2013. Τον Απρίλιο του 2014, στο κέντρο χορού “ακροποδητί,” έκανε το πρώτο της σεμινάριο μαγειρικής στη Σύρο με θέμα “σαλάτες με βότανα και άγρια χόρτα του νησιού” με μεγάλη συμμετοχή. Από τον Ιούνιο του 2014 μέχρι και τον Σεπτέμβρη του ίδιου χρόνου είχε αναλάβει την κουζίνα του εστιατορίου ΜΑΖΙ στην Ερμούπολη, Σύρου.
Μία από τις βασικές της δραστηριότητες, εκτός από τη σχεδίαση και επιμέλεια μενού, είναι τα βιωματικά μαθήματα και σεμινάρια μαγειρικής με βάση την παραδοσιακή Ελληνική κουζίνα,τη σύγχρονη προσέγγιση της και τη σύνδεση της με τις κουζίνες της Μεσογείου.
Στην αλλαγή νοοτροπίας στην διατροφή, καίριο θέμα για την ίδια, ελπίζει να συνεισφέρει με τα μαθήματα της. Στα μαθήματα θα διαπραγματεύεται γενικότερα ζητήματα διατροφής καθώς θεωρεί την γαστρονομία σημαντικό κομμάτι του πολιτισμού μας και τον «πόλεμο» για τον έλεγχο της τροφής ζήτημα, που χρειάζεται όλους να μας απασχολεί και να μας οδηγεί σε δράση.
——————————————————————————–

εστιατόριο ΜΑΖΙ, Λεωτσάκου 2, Ερμούπολη Σύρος, τηλ: 22810 88811/ 6940 108 628