Ομαδική Έκθεση ζωγραφικής ‘Αιγαίων Φως’ στην Πινακοθήκη Κυκλάδων Σύρου

Το Σάββατο 19 Μαΐου και ώρα 19:00, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της Ομαδικής Έκθεσης ζωγραφικής ‘Αιγαίων Φως’, στην Πινακοθήκη Κυκλάδων, με τη στήριξη του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Με αυτόν τον περιεκτικό τίτλο, οι καλλιτέχνες θέλησαν να περικλείσουν το φως που προσδιόρισε τη μοίρα του τόπου μας και των ανθρώπων της. Να συλλάβουν την αισθητική, τη συγκίνηση μέσα από δρόμους, που περπάτησαν φιλόσοφοι και διασταυρώθηκαν λαοί και πολιτισμοί. Μια διακίνηση της ιστορίας, που μετέφερε ρυθμούς και αρμονίες, στοχασμούς και θρησκείες, Ολύμπιες, νύμφες μαζί με ορφικές λύρες, ψαλμούς του Βυζάντιου και φωνές της Ιωνίας.

Πάνω στο λευκό του καμβά, το φως των Αιγαίων συμφιλιώνει  το πνεύμα και τον ορθό λόγο. Μνήμες και  εικαστικά σύμβολα, που πάνω τους η ανθρωπότητα εναπέθεσε την ερμηνεία του κόσμου και της ζωής, ελεύθερα και αδέσμευτα από κάθε φραγμό.

Η ζωγραφική παλέτα των καλλιτεχνών γεννιέται κι αναπτύσσεται κάτω από  την πανάρχαια φύτρα του τόπου μας, έναν ιδανικό κόσμο, λουσμένο από φως και ρυθμό.

Διάρκεια Έκθεσης: Από 19 έως 27 Μαΐου 

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 11:00 – 14:00 & 18:00 – 23:00