Η θεατρική παράσταση ‘Οδός Αβύσσου,αριθμός 0’ στο θέατρο Απόλλων

Ο πιο πολυδιαβασμένος Έλληνας λογοτέχνης των εφηβικών μας χρόνων,ο συγγραφέας που μας έμαθε να ονειρευόμαστε έναν καλύτερο κόσμο πάντα διαχρονικός,κλασικός και αξεπέραστος »έρχεται» στο Θέατρο ‘ΑΠΟΛΛΩΝ’ στη Σύρο για τρεις μόνο παραστάσεις.Η εταιρία ‘Γιατί Έτσι’ φιλοξενεί την παράσταση ‘Οδός Αβύσσου, αριθμός 0′ (Παραγωγή : ΦΩΣ art) – μετά την 2ετη επιτυχία στο θέατρο OLVIO- που αγαπήθηκε από το κοινό, ανεξαρτήτως ηλικίας.Σας περιμένουμε για να διαβάσουμε μαζί το έργο του Λουντέμη…σε σκηνοθεσία Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη και θεατρική διασκευή Σοφίας Αδαμίδου.Το έργο του Λουντέμη αποτελεί αναμφισβήτητα ραψωδία αναστάσιμη των ανθρώπων που αγωνίζονται για ν’ αλλάξει ο κόσμος.Η «πένα» του έχει αμεσότητα, λυρισμό, δύναμη και ρεαλισμό. Όπως ο ίδιος υποστήριζε, δεν τον ενδιέφερε η Τέχνη για την τέχνη, αλλά η καταγραφή της πραγματικότητας και η κατάδειξη της κοινωνικής ανισότητας… «Βάλε μια δύση κι ένα βαρκάκι να λιώνει μέσα. Ομορφιά! Μα, αν δεν υπάρχει μάτι να το δει, είναι ομορφιά;» Κάτοικοι της οδού Αβύσσου, στον αριθμό μηδέν και κεντρικά πρόσωπα αυτής της φρίκης, ο Γιώργης και ο Παναής. Άγρια θεριά, αμετανόητοι κομμουνιστές, δε χάνουν την ελπίδα τους για ζωή και ελευθερία. Στο έργο αυτό ο Λουντέμης γράφει για τις πιο μαύρες σελίδες της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας, τις οποίες και ο ίδιος έχει ζήσει ως πολιτικός κρατούμενος στη Μακρόνησο.Γράφει, για να καταγγείλει, για να αναδείξει από τη μια μεριά το αίσχος της Μακρονήσου, την ωμότητα και βιαιότητα των βασανιστηρίων – «όταν ο θάνατος γίνεται εύκολος, η ζωή γίνεται δύσκολη» – και από την άλλη να αναδείξει τον ηρωισμό και την αυτοθυσία των ανθρώπων.

Πέντε ήρωες.Πέντε άνθρωποι.Στην οδό Αβύσσου στον αριθμό 0. Από μια σκοτεινή και θλιβερή περίοδο της ελληνικής ιστορίας.Στο κέντρο,ο Παναής και ο Γιώργης.Κάτω από το άγρυπνο βλέμμα ενός αξιωματικού,ενός δεσμοφύλακα κι ενός γιατρού.Δύο θύματα και τρεις θύτες.Όταν κάποιοι αλυχτάνε σαν τα σκυλιά κάποιοι άλλοι ξαναβρίσκουν την ψυχή τους.Ένα παιχνίδι για τη νίκη της ζωής και των συναισθημάτων.
Μια παράσταση με θέμα τη νίκη της ανθρωπιάς και της συντροφικότητας απέναντι στη βία και την κτηνωδία.
Από το βιβλίο του πολυδιαβασμένου Μενέλαου Λουντέμη, ένα βιωματικό κείμενο για τα πάθη όσων έζησαν την φρίκη της εξορίας. Σε μια εποχή που τα ανθρώπινα δικαιώματα παραβιάζονται διεθνώς, η παράσταση Οδός Αβύσσου αριθμός 0 απευθύνεται στο κοινό κάθε ηλικίας με το πιο επίκαιρο ερώτημα:Μπορούμε να πιστεύουμε σ΄έναν καλύτερο κόσμο, όταν η ελευθερία καταπατείται και ο φασισμός θεριεύει;
Οι δυο ήρωες, ο Παναής και ο Γιώργης δεν θα σταματήσουν να πιστεύουν ότι ο κόσμος μπορεί να αλλάξει και να γίνει καλύτερος.

Συντελεστές
Θεατρική διασκευή: Σοφία Αδαμίδου
Σκηνοθεσία: Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη
Μουσική – κιθάρα: Νότης Μαυρουδής
Σκηνικά: Ντέιβιντ Νεγρίν
Σχεδιασμός φωτισμού: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου
Κοστούμια: Μαρία Παπαδοπούλου
Sound Design: Μανώλης Μανουσάκης
Κίνηση: Στέφανι Τσάκωνα
Βοηθός σκηνοθέτη: Καλλιόπη Καραμάνη
Σκηνοθεσία Video: Γιώργος Κορδέλλας
Video art cinematography: Δημήτρης Ζόγκας, Παναγιώτης Ανδρεαδάκης
Φωτογραφία: Γιάννης Πρίφτης
Βοηθός σκηνογράφου : Νάσια Πλέτση
Hair styling: Κατερίνα Βασιλείου
Παραγωγή: ΦΩΣart
Επικοινωνία: Γιατί Έτσι
Τους ρόλους ερμηνεύουν με σειρά εμφάνισης: Χάρης Μαυρουδής, Δημήτρης Μαύρος, Χριστόδουλος Στυλιανού, Νότης Παρασκευόπουλος, Στέλιος Γεράνης.
Τη φωνή του «δανείζει» ο Βασίλης Μπισμπίκης

Παρασκευή 17 & Σάββατο 18 Μαΐου στις 21:00
Κυριακή 19 Μαΐου στις 20:00

Διάρκεια παράστασης
100 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Προπώληση εισιτηρίων από την TicketServices.gr και τα εκδοτήρια του θεάτρου.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Γενική είσοδος: 15€
Μειωμένο: 12€
Ομαδικό: 10€
Προπώληση: 13€

Επικοινωνία: ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ