Η παράσταση ‘Adspectus’ στο θέατρο Απόλλων

Η ομάδα Quo Vadis οργανώνει περιοδεία του έργου ‘Adspectus’ σε 20 πόλεις της Ελλάδας, με πρώτο σταθμό το νησί της Σύρου.

Το ιστορικό Θεατρο Απολλων θα φιλοξενήσει την παράσταση ‘Adspectus’ την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στις 20:00

Εισιτήρια 10€ κανονικό / 8€ φοιτητικό, ανεργίας, ομαδικό (8+άτομα)

Πληροφορίες: 2281085192

Η περιοδεία πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη
ΙΔΡΥΜΑ ΙΩΑΝΝΟΥ Φ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Adspectus | Quo Vadis Dance Company

Το Adspectus είναι εμπνευσμένο από τις ιδέες και την αισθητική του εικαστικού Maurits Cornelis Escher, συνήθως γνωστού ως M.C. Escher. Πρόκειται για μια πρωτότυπη δημιουργία που συνδυάζει τον χορό με τα εικαστικά, τα μαθηματικά και την αρχιτεκτονική, μετατρέποντας τον σύγχρονο χορό σε μια παραστατική τέχνη προσιτή σε όλους και όλες. Με τον τρόπο αυτό απευθύνεται σε θεατές όλων των ηλικιών και έχει ενδιαφέρον ακόμα και για άτομα που έρχονται πρώτη φορά σε επαφή με τον σύγχρονο χορό.

Κοιτάζοντας τα έργα του Escher δημιουργείται στον θεατή η εντύπωση ότι είναι εφικτό να συνυπάρχουν το ακατόρθωτο και το ρεαλιστικό ταυτόχρονα. Ιδίως στα χαρακτικά του έργα, ο Escher σπάει όλους τους ανθρώπινους περιορισμούς σε σχέση με τις γνωστές διαστάσεις του χώρου και του χρόνου, της προοπτικής και της αποτύπωσής τους. Δημιουργείται με αυτόν τον τρόπο μια εικόνα παραποίησης-παραμόρφωσης της πραγματικότητας, μεταμόρφωσης του οικείου στο απρόσμενο, που τελικά οδηγεί τον παρατηρητή σε ένα μεθυστικό ταξίδι ψευδαισθήσεων.

Στο Adspectus λευκές φιγούρες εμφανίζονται σε μαύρη σκηνή και ζωντανεύουν τα απρόσωπα πλάσματα του Escher. Κουρδίζονται σε φαινομενικά ατέρμονους μικρόκοσμους που τις οδηγούν αναπόφευκτα σε μετασχηματισμούς και μεταμορφώσεις. Το παιχνίδι της προοπτικής και των διαστάσεων ενισχύουν γεωμετρικές εγκαταστάσεις, μέσα στις οποίες αποτυπώνεται σωματικά η “εικαστική” κίνηση που υπάρχει διάχυτη στα έργα του Escher. Ο θεατής καλούμενος να πάρει το ρόλο του ανυποχώρητου παρατηρητή, συμπληρώνει το νοηματικό περιεχόμενο των δράσεων που εξελίσσονται επί σκηνής.

Χορογραφία: Στέλλα Μαυροειδή, Δανάη Πάνου, Ζαφειρία Τσιρακάκη
Χορεύουν: Στέλλα Μαυροειδή, Δανάη Πάνου, Ζαφειρία Τσιρακάκη, Μαρίνα Σασλή
Μουσική: Πέτρος Βουδούρης
Σκηνικά-κοστούμια: sick my duck.lab
Φωτισμός: Γιώργος Σιντόσης
Βοηθός σκηνής: Νίκος Κοσμάς
Επίσημη φωτογράφιση: Νίκος Μαλιάκος
Φωτογραφίες παράστασης: Γιώργος Ζαρίφης