Εβδoμάδα Χωρίς Πλαστικές Σακούλες στη Σύρο

Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί την αγάπη μας για το περιβάλλον ΧΩΡΙΣ πλαστικές σακούλες με το LIFE DEBAG!

H συμμετοχή σε όλες τις δράσεις και η παρακολούθηση στην ενημερωτική εκδήλωση της 26ης Μαΐου είναι ανοικτή και δωρεάν για όλους.

Καθημερινά θα λειτουργεί ενημερωτικό περίπτερο στην Πλατεία Μιαούλη, μπροστά από το Δημαρχείο Σύρου, όπου θα παρέχονται πληροφορίες και ενημερωτικό υλικό

Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 22-24 Μαΐου στις 18:00, δίπλα στο ενημερωτικό μας περίπτερο, στην Πλατεία Μιαούλη, θα περιμένουμε μικρούς και μεγάλους να κάνουμε κατασκευές από άχρηστα αντικείμενα και να παίξουμε με τα διαδραστικά παιχνίδια των φοιτητών και καθηγητών του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων, Παν/μιου Αιγαίου.

Η Εβδομάδα Χωρίς Πλαστικές Σακούλες θα κλείσει το Σάββατο 26 Μαΐου, με την ημερίδα “Αποπλαστικοποιώντας την Ελλάδα- Πρακτικές μείωσης της πλαστικής σακούλας στο θαλάσσιο περιβάλλον”. Στην ημερίδα που θα υλοποιηθεί 12-16:00 μ.μ. στην Αίθουσα Ροΐδη του Πνευματικού Κέντρου Ερμούπολης, εκτός από τα αποτελέσματα του LIFE DEBAG, θα παρουσιαστούν πρωτοβουλίες για τη μείωση της πλαστικής σακούλας απ’ όλη την Ελλάδα (ΙΕΛΚΑ, Σκιάθος κ.α), καθώς και ομιλίες για το περιβαλλοντικό πρόβλημα της πλαστικής σακούλας από καταξιωμένους επιστήμονες του εξωτερικού (F. Galgani, Δ/τνης του Τεχνικού group για τα Θαλάσσια Απορρίμματα στην Ευρώπη, F.Claro, Γαλλικό Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας) και της Ελλάδας (Χ. Καραπαναγιώτη, Πανεπιστήμιο Πατρών) και σχετικές παρουσιάσεις από τους κκ Σ. Βοσινάκη και Π. Κουτσαμπάση, Επ. Καθηγητές του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων, Παν/μιου Αιγαίου.

Κατάλληλο για παιδιά