Άρωμα νησιού

(3 ημέρες – 2 διανυκτερεύσεις – Μεμονομένοι)

τιμή 99,00€

το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο

[grid aspect_ratio=1:1 exclude=featured caption=off row_height=120 height_deviation=40 thumbs_spacing=2 last_row=hide]

Πρόγραμμα

1η Ημέρα

Αναχώρηση από τον Πειραιά, Άφιξη στην Σύρο, συνάντηση με τον εκπρόσωπο του γραφείου μας. Παίρνοντας τον δρόμο για το ξενοδοχείο μια εκπληκτική διαδρομή ξεδιπλώνεται μπροστά μας. Η ώρα είναι ιδανική για πέρασμα μέσα από την πολύβουη αγορά της Ερμούπολης, μιας πόλης που κουβαλάει την πολιτιστική κληρονομιά της γέννησης του Ελληνικού κράτους και ταυτόχρονα τόσο ενδιαφέρουσα και ζωντανή όλες τις εποχές του χρόνου. Περνώντας από τα πλακόστρωτα και γρανιτένια γραφικά στενά της φτάνουμε στο μικρό Ξενοδοχείο μας. Η μέρα είναι μπροστά μας για εξερεύνηση της Νεοκλασικής Ερμούπολης και των μυστικών της, Επίσκεψη στην Μεσαιωνική Άνω Σύρο και βόλτα στα καλντερίμια και τις γειτονιές του Βαμβακάρη, ένα καφεδάκι ή ένα γεύμα με εκπληκτική θέα σε ένα από τα καφενεδάκια ή ταβερνάκια του παραδοσιακού οικισμού. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα

Η Ερμούπολη, διοικητικό και οικονομικό κέντρο των Κυκλάδων, διαθέτει πληθώρα σημαντικών και πολύ ενδιαφερόντων μουσείων, που ο επισκέπτης θα πρέπει να επισκεφθεί κατά την παραμονή του στο νησί. Σας προτείνουμε τα κυριότερα από αυτά:

· Το Αρχαιολογικό Μουσείο, που στεγάζεται στο Δημαρχείο στην Ερμούπολη όπου παρουσιάζονται αρχαιολογικά ευρήματα από τον χώρο των Κυκλάδων.

· Το Πνευματικό Κέντρο, δίπλα στο Δημαρχείο, όπου στεγάζεται η Δημοτική Βιβλιοθήκη και παρουσιάζονται εικαστικές εκθέσεις.

· Η Πινακοθήκη Κυκλάδων, που βρίσκετε στο πίσω μέρος των κτιρίων των αποθηκών του Τελωνίου με μόνιμες συλλογές και περιοδικές εκθέσεις.

· Το Βιομηχανικό Μουσείο Ερμούπολης, που διαθέτει συλλογή παλαιών μηχανημάτων από τα πρώτα Ελληνικά εργοστάσια της Ερμούπολης και αρχείο προφορικών μαρτυριών.

· Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, που βρίσκεται στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, δίπλα στο Δημαρχείο και περιλαμβάνει αντίγραφα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης Γουλανδρή.

· Το Εκκλησιαστικό Μουσείο Ερμούπολης, που στεγάζεται στο ναό της Μεταμόρφωσης που είναι και ο Μητροπολιτικός ναός.

· Το Κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου, που στην ουσία είναι ένα υπαίθριο μουσείο, με επιτύμβιες πλάκες, έργα ελλήνων και ξένων γλυπτών.

· Το Μουσείο του Δήμου Άνω Σύρου, που στεγάζει συλλογή εργαλείων και παραδοσιακών οικιακών συσκευών.

· Το Μουσείο Μάρκου Βαμβακάρη, που στεγάζεται στην οικία του, η οποία ανακαινίστηκε το 1995 και περιλαμβάνει προσωπικά αντικείμενα και μαρτυρίες από τη ζωή του μεγάλου Συριανού συνθέτη.

Δεν θα πρέπει βέβαια να παραλείψετε να επισπευτείτε το Δημαρχείο που είναι ένα ζωντανό μουσείο έργο του Αυστριακού αρχιτέκτονα Τσίλερ καθώς και την συνοικία Βαπόρια με τον επιβλητικό ναό του Αγ. Νικολάου. Τα πολλά εστιατόρια, μπαράκια και νυκτερινά μαγαζιά του νησιού υπόσχονται μια όμορφη βραδιά όλες τις εποχές του χρόνου. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα

Ιδανικά προτείνουμε μια βόλτα στα χωριά της Σύρου με λεωφορείο ή ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο για να μπορέσετε να γνωρίσετε τα γραφικά ψαροχώρια όπως το Κίνι και τον Φοίνικα, τα τουριστικά θέρετρα όπως τον Γαλλησά, αλλά και την Ντελαγκράτσια με τις επαύλεις-πύργους των εφοπλιστών και ευγενών του περασμένου αιώνα. Το απόγευμα σας μεταφέρουμε στο Λιμάνι ή στο αεροδρόμιο για την επιστροφή στην Αθήνα.

Πληροφορίες

Περιλαμβάνει

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
Μεταφορές από και προς το λιμάνι.
Δύο διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο ή ενοικ. Δωμάτιο.
Τουριστικό οδηγό και χάρτη του νησιού.

Φ.Π.Α. και όλους τους νόμιμους φόρους

Δεν Περιλαμβάνει

Εισόδους στα μουσεία
Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Προαιρετικά

Περιήγηση Ερμούπολης (2ώρες) 15,00€/το άτομο

Ερμούπολη – Άνω Σύρος (3ώρες) 20,00€/το άτομο

Γύρος του νησιού (4ώρες) 35€/άτομο

Ημερήσια χρήση αυτοκινήτου 20,00€

24ωρη ενοικίαση αυτοκινήτου 25,00€ την ημέρα

Σημειώσεις

Το πακέτο ισχύει για όλη την διάρκεια του χρόνου εκτός από τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.
Οι εκδρομές πραγματοποιούνται με ελάχιστη συμμετοχή 4 ατόμων.
Η τιμή με αεροπλάνο ισχύει για κρατήσεις τουλάχιστον 21 ημέρες πριν την πραγματοποίηση του ταξιδιού και εξαρτάται από την διαθεσιμότητα λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.
Οι τιμές μπορεί να αλλάξουν χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.

Μην Παραλείψετε

Αξίζει να δείτε

Την Νεοκλασική Ερμούπολη με τα πολλά μουσεία.
Την Μεσαιωνική Άνω Σύρα.
Τα παραθαλάσσια χωριά Φοίνικα και το Κίνι για μπάνιο και καφέ το δειλινό πλάι στο κύμα.
Την Ντελαγκράτσια (Ποσειδωνία), με του Πύργους και τα υπέροχα αρχοντικά.
Τον τουριστικό Γαλησσά.
Τα ορεινά χωριά της Απάνω Μεριάς.

Τι θα φάτε

Φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, καππαροσαλάτα, μαϊντανοσαλάτα, σαγανάκι Σαν Μηχάλη, μοσχαράκι στη γάστρα με φασκόμηλο, κατσικάκι με ρίγανη, αρνάκι ψητό.

Τι θα αγοράσετε

Παραδοσιακά λουκούμια, χαλβαδόπιτες και χαλβά της Σύρου, σουσαμόπιτα, τυρί Σαν Μιχάλη ντόπια λουκάνικα με γλυκάνισο και παραδοσιακή λούζα.

Με ενδιαφέρει

16 Papagou str. – Hermoupolis – Greece
Mail address: P.O.Box 93 – 84100 SYROS

T. ++30 22810 87666 • F. ++30 22810 87665
Web: www.go2syros.gr • e-mail: mail@galeratravel.gr