Ξεκινά το εργαστήρι θεατρικών δρώμενων με κατασκευές στην Σύρο

 

Ένα διαφορετικό εργαστήρι για παιδιά σχολικής ηλικίας ξεκινάει το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015 στο χώρο της Παιδικής Βιβλιοθήκης, στην Πλατεία Μιαούλη!

Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης, σε συνεργασία με την Εν.Το.Πο.Σύρο, δημιούργησε ένα δωρεάν εργαστήρι θεατρικών δρώμενων με κατασκευές, αποτελούμενο από δύο ομάδες παιδιών ηλικίας 8-16 χρόνων, οι οποίες θα εργαστούν για 3 μήνες, κάθε Σάββατο πρωί.

Στο τέλος, θα παρουσιάσουν το δρώμενο σε μια χριστουγεννιάτικη παράσταση. Ενδιάμεσα, μικρές εκπλήξεις περιμένουν τα παιδιά! 

Η συμμετοχή και τα υλικά είναι δωρεάν. Προσφορά του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Οι πρόβες και οι κατασκευές αρχίζουν το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015!

·         Ομάδες δρώμενων: 11:00 – 13:00

·         Oμάδα σκηνικών κατασκευών: 12:00 – 14:00

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 22813/61065, 22813/61020 ή στο 6944152080.

 

Τα επιμέρους εργαστήρια, πιο αναλυτικά:

 

·         Το θεατρικό δρώμενο θα γίνει μέσα από βιωματικά παιχνίδια, λεκτικούς και σωματικούς αυτοσχεδιασμούς, έρευνα και παρατήρηση, στοιχεία που συνθέτουν και το θέατρο της επινόησης (devised theatre), με την καθοδήγηση της Γεωργίας Ματσούκα.

·         Η ομάδα δρώμενου θα δημιουργήσει το κείμενο, στην πορεία θα επιλέξει τη μουσική επένδυση και θα φτιάξει τα κοστούμια της παράστασης. Το έργο θα καταλήγει σε ένα κοινωνικό μήνυμα, μια άποψη για τη ζωή, για τις ανθρώπινες σχέσεις , συναφές με το πνεύμα των Χριστουγέννων.

·         Παράλληλα, η ομάδα σκηνικών-κατασκευών, με συντονίστρια την Χριστίνα Πρίντεζη, παρακολουθώντας τις πρόβες, θα εμπνευστεί τα στοιχεία του σκηνικού και θα τα κατασκευάσει, με ανακυκλώσιμα υλικά κατά κύριο λόγο (trash art, upcycling). Στον ενδιάμεσο χρόνο, θα κάνει διάφορες μικροκατασκευές που θα έχουν συνάφεια με το κεντρικό θέμα του δρώμενου, αντικείμενα που θα διατεθούν στο μπαζάρ.

Διοργάνωση: Δήμος Σύρου-Ερμούπολης – Τμήμα Πολιτισμού
Εκτέλεση παραγωγής: Εν.Το.Πο.Σύρο