Το ‘Eye’s Wal Digital Festival 2016’ στη Σύρο

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης και η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου συνδιοργανώνουν το «Eye’s Wal Digital Festival 2016» από τις 5 έως 9 Ιουλίου 2016 με ώρα έναρξης 21:30, στο Ιστορικό Κέντρο της Ερμούπολης.
Πρόκειται για μια συνομιλία μεταξύ καλλιτεχνών performing art, video installation art  & graffiti για το παρόν της Ευρώπης καθώς “ρωτάμε τους εαυτούς μας με ελπίδα, με φόβο και τρέμοντας, με τι θα μοιάζει το πρόσωπο της Ευρώπης;” (Derrida)
Μια εξερεύνηση της ταυτότητας, του Άλλου, των συνόρων, του πολιτισμού, της ελευθερίας.
Το ‘Europass’  ασχολείται με έννοιες όπως «η διέλευση», η «διάβαση», «η μεταβίβαση από τη μια κατάσταση στην άλλη», «η απαγόρευση» και η «δυσκολία στο να φτάσει κανείς  σε αυτό που επιθυμεί».
Το έργο  αναπτύσσεται σε δύο άξονες που αλληλεπιδρούν άμεσα :
•    Στις εξωτερικές  επιφάνειες παλαιών κτηρίων με video installation art  & graffiti ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών (Σπύρος Κουδουνάς, Δημήτρης Ζάχος, Samuele Livornese, Rea-lly Team).
•    Με τους θεατές  και τον αστικό  χώρος της Ερμούπολης να αποτελούν ουσιαστικό μέρος του. Μέσα από στενά, μικρούς λαβύρινθους, κορδέλες απαγόρευσης, απρόσμενες διαδρομές,  το τοπίο και ο  άνθρωπος ακολουθούν  τα βήματα του “Europass” ,της σύγχρονης Οδύσσειας.
Η μεγάλη βραδιά θα είναι το Σάββατο 9 Ιουλίου 2016 στις 21:30.