Σύρος-Πρωτεύουσα των Χριστουγέννων

Φέτος η Πρωτεύουσα των Χριστουγέννων, η Σύρος, ντύνεται με τα πιο λαμπερά χρώματα και ανοίγει τον δρόμο για το νέο έτος, στέλνοντας απ’ άκρη σ’ άκρη το μήνυμα της αγάπης και της ελπίδας.

Για μία ακόμη χρονιά ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης έχει ετοιμάσει ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους και σας προσκαλεί να γιορτάσουμε όλοι μαζί, χαρίζοντας χαμόγελα και αισιοδοξία. 

Πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχουν και πάλι οι μικροί μας φίλοι, από τα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά του νησιού μας, που θα σηματοδοτήσουν την έναρξη του γιορτινού κλίματος, φωταγωγώντας το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο μας, στολίζοντας τα δικά τους δεντράκια και προσφέροντας δώρα, τα οποία θα μοιραστούν μέσω της Υπηρεσίας Κοινωνικής Μέριμνας όπου υπάρχει ανάγκη, ώστε να διατηρήσουμε άσβεστο το χαμόγελο στα χείλη όλων των παιδιών αυτές τις ημέρες. 

Το φετινό μας πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες καταξιωμένων καλλιτεχνών, εξαιρετικές θεατρικές παραστάσεις, προβολές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, το Σπίτι του Αϊ – Βασίλη και ποικίλα χριστουγεννιάτικα δρώμενα σε διάφορα σημεία του νησιού. 

Παράλληλα, το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα μεγαλώνει, με αφετηρία τα τέλη του Νοεμβρίου και τερματίζοντας στα τέλη Ιανουαρίου, σε μια προσπάθεια επιμήκυνσης της εορταστικής περιόδου.