Σύλλογος Ποντίων & Βορειοελλαδιτών Σύρου – Δράσεις 2014 – 2015

Ο Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου βρίσκεται για 5η συνεχή σεζόν κοντά σας. Ξεκινάμε στις 12 Σεπτεμβρίου με τη δημιουργία δυο νέων τμημάτων.

Α΄ Θεατρικό Εργαστήρι, για παιδιά ηλικίας από 6 ετών και άνω (σχολική ηλικία).
Τα παιδιά μυούνται στην τέχνη του θεάτρου. Το θεατρικό εργαστήρι περιλαμβάνει: ασκήσεις γνωριμίας και εμπιστοσύνης, διάφορες τεχνικές γνωριμίας με το θέατρο, παιχνίδια, παντομίμα, σωματική έκφραση, ανάλυση μύθων και παραμυθιών, χρήση αντικειμένων για τη δημιουργία ρόλων και σκηνικών. Τέλος παιδιά ανεβάζουν τη δική τους θεατρική παράσταση.

Ώρες λειτουργίας κάθε Παρασκευή και Σάββατο από τις 17.00-19.00.

Β΄ Νέο Τμήμα, για παιδιά προσχολικής ηλικίας (από 3,5 – 5,5 ετών).
Το παιδί μέσα από το ομαδικό παιχνίδι, το κουκλοθέατρο, τις κατασκευές-δημιουργίες, την ανάγνωση παραδοσιακών παραμυθιών κ.λ.π. μαθαίνει να κοινωνικοποιείται, να συνεργάζεται, ν΄ αναπτύσσει την ομαδικότητα και τον αλληλοσεβασμό, ν΄ αναλαμβάνει ευθύνες, να αυτοσχεδιάζει, να παίζει ρόλους, ενώ μαθαίνει να τηρεί και να σέβεται τους κανόνες.

Ώρες λειτουργίας κάθε Σάββατο 10.30-12.30.
Εμψυχώτρια η κ. Ελένη Βουτσίνου.

Γ΄ Νέο Τμήμα – Τέχνη και Περιβάλλον, απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 10 ετών και άνω.
Μέσα από το τμήμα τα παιδιά θα μάθουν πως οι καλλιτέχνες εμπνέονται από το περιβάλλον, από τις μορφές, τα χρώματα, τα φυσικά φαινόμενα. Θα μάθουν πως η τέχνη επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τον κόσμο γύρω μας. Θα παρουσιάσουν εικόνες από τη φύση που έδωσαν έμπνευση σε ζωγράφους, γλύπτες, αρχιτέκτονες. Θα δουν πως τα έργα που δημιούργησαν άλλαξαν το χώρο μας. Θα πειραματιστούν με χρώματα και υλικά για να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα.

Θα λειτουργήσει σε δυο κύκλους. Ο κάθε κύκλος θα περιλαμβάνει τέσσερις τρίωρες συναντήσεις.

Ώρες και ημέρες λειτουργίας Α΄κύκλου: Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου, 12 Οκτωβρίου, 9 Νοεμβρίου και 14 Δεκεμβρίου, από τις 10.30-13.30.

Στο τέλος του Α΄κύκλου θα πραγματοποιηθεί έκθεση με έργα των μαθητών.

Εμψυχώτρια: η κ. Γιολάντα Ζιάκα, Διδάκτωρ Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Πτυχιούχος Σχολής Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου της Σορβόνης.

Δ΄ Τμήμα εκμάθησης Ποντιακών χορών, με χοροδιδάσκαλο το Γιάννη Ευφραιμίδη που από το 2011 στηρίζει το χορευτικό τμήμα του συλλόγου.
Έναρξη Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου ώρα 19.15.

Για πληροφορίες/εγγραφές: 6932411950, 2281080448, 2281043784, κ. Ουρανία Πανταζή, πρόεδρος του συλλόγου.
Διεύθυνση συλλόγου: Φολεγάνδρου 3, Ερμούπολη
http://syllogospontionsyrou.blogspot.gr/2014/09/5.html