Σεμινάριο ‘Ακροβατικός χορός’ με τη Δέσποινα Καπουλίτσα στην Σύρο

Το κέντρο χορού ‘Ακροποδιτί διαργανώνει στην Σϋρο σεμινάριο ‘Ακροβατικός χορός’ με τη Δέσποινα Καπουλίτσα το Σαββατοκύριακο 23-24 Μαίου

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου

Σάββατο 23 και Κυριακή 24 Μαΐου 2015
Σάββατο: 17:00 – 19:30
Κυριακή: 12:00 – 14:30
Συνολική διάρκεια: 5 ώρες
Κόστος: 30 ευρώ
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι και τις 17/05/2015

Ακατάπαυστη ροή, ρυθμός, ταχύτητα, υψηλές τάσεις ενέργειας, αερόβια αναπνοή, μεταμόρφωση της ενέργειας σε διαφορετικές δυναμικές και επίπεδα έντασης, ερευνώνται και αναπτύσσονται στο μάθημα.
Ξεκινώντας με ασκήσεις ενεργοποίησης, επιμήκυνσης και ενδυνάμωσης, προετοιμάζουμε το σώμα για την εκμάθηση βασικών θέσεων και στοιχείων ακροβασίας εδάφους (στηρίξεις, ανακυβιστήσεις κ.ό.κ.), έτσι ώστε συστηματικά και μεθοδικά να ενσωματώσουμε αρμονικά τις αρχές αυτές στην κίνηση και στο χορό.
Δίνοντας έμφαση σε μικρότερους και μεγαλύτερους ακροβατικούς, ρευστούς διαδρόμους και πορείες στο χώρο θα χτίσουμε χορευτικές φράσεις με ακροβατικά στοιχεία-δομικά υλικά του μαθήματος.
Ολοκληρώνοντας με επιμήκυνση και χαλάρωση, δίνουμε στο σώμα τη δυνατότητα να παρατηρήσει και να αφομοιώσει το υλικό που έμαθε και ταυτόχρονα να εξασφαλίσει την ευλυγισία του.
Βασικός στόχος είναι να απελευθερώσουμε το σώμα μας από κάθε περιττή ένταση και φυσικά να χαρούμε και να απολαύσουμε την κίνηση.

Η Δέσποινα Καπουλίτσα είναι χορεύτρια, δασκάλα χορού και χορογράφος με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Aπόφοιτη της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού του Δήμου Σταυρούπολης και του τμήματος Νομικής του ΑΠΘ με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών.
Διδάσκει σύγχρονο χορό στα Καλλιτεχνικά Σχολεία και σε σχολές της Θεσσαλονίκης και συνεργάζεται ως δασκάλα σύγχρονου χορού με την Επαγγελματική Σχολή του Δήμου Θεσσαλονίκης. Έχει διδάξει θεωρία και τεχνική σύγχρονου χορού και στοιχεία χορογραφίας στην Ανώτερη Επαγγελματική σχολή χορού του Δήμου Θεσσαλονίκης και σύγχρονο χορό στην Ανώτερη Επαγγελματική σχολή χορού του Δήμου Λάρισας.
Συνεργάστηκε ως χορεύτρια με το Κρατικό Θεάτρο Βορείου Ελλάδος, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και την Όπερα της Θεσσαλονίκης. Έχει συνεργαστεί με τους χορογράφους Aline Nari, Βάλια Παπαχρήστου, Αποστολία Παπαδαμάκη, Καλλιόπη Σφήκα, Κωνσταντίνο Γεράρδο κ.ά. και συμμετείχε σε φεστιβάλ της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Συνεργάστηκε με τους σκηνοθέτες Michal Znaniechi, Μaria-Elena Mexia, Σωτήρη Χατζάκη, Σοφία Σπυράτου και Mαριάννα Κάλμπαρη.
Ως χορογράφος έχει πάρει μέρος στην 14η Biennale Νέων καλλιτεχνών της Ευρώπης και της Μεσογείου στα Σκόπια και έχει παρουσιάσει ομαδικές και ατομικές παραστάσεις χορού σε φεστιβάλ στην Ελλάδα (https://vimeo.com/user12352769).

ΚΕΝΤΡΟ ΧΟΡΟΥ ΑΚΡΟΠΟΔΗΤΙ
Ηρώων Πολυτεχνείου 84, Ερμούπολη – Σύρος
τηλ. 22810-80690, 6944-771449
e-mail: info@akropoditi.gr
www.akropoditi.gr