Προβολή του ντοκιμαντέρ “Bird on a wire” στην Σύρο

Το CineDoc παρουσιάζει τον Οκτώβρη στην Ερμούπολη, αφιέρωμα στον Leonard Cohen με τη συνεργασία των καλλιτεχνών των Open Art Studios, με την προβολή του ντοκιμαντέρ “Bird on a wire” (Tony Pamer/106’/2011/UK) στο Χειμερινό Κινηματογράφο Παλλάς (Καραολή και Δημητρίου 1, Ερμούπολη).

Το ντοκιμαντέρ που λατρεύτηκε δίκαια από τους οπαδούς του Cohen και σάρωσε τα βραβεία, μεταξύ των οποίων και το σπουδαίο βρετανικό Grierson Award.

Μια ταινία που ακολουθεί τον Leonard Cohen στη μεγάλη του περιοδεία το Μάρτιο και τον Απρίλιο του 1972 σε είκοσι πόλεις.

Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει εξαιρετικό αρχειακό υλικό με τον καλλιτέχνη την ώρα της δημιουργίας, αλλά και σε περιοδείες και συναυλίες.

Ωστόσο η αρχική κόπια χάθηκε, και μόλις στο τέλος του 2009 ανακαλύφθηκαν 290 μπομπίνες με το αρχικό υλικό, καθώς και αυθεντικές μπομπίνες ήχου. Έτσι, το 2010 ο Tony Palmer σε συνεργασία με τον Leonard Cohen απεκατέστησε τη χαμένη ταινία του 1972 και το 2010 κυκλοφόρησε στις αίθουσες.

Στο διάλειμμα, Street Art από καλλιτέχνες του Open Art αλλά και από όλους τους θεατές ανάλογα με την έμπνευση που τους δίνει η ταινία. Παράλληλα, ποτό, finger food και γλυκό θα προσφέρονται ελεύθερα για ζωντανή κουβέντα και ανταλλαγή απόψεων.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του CineDoc:
www.cinedoc.gr, www.facebook.com/CineDoc

Παρασκευή 4/10/2013 στις 21:30 & Σάββατο 5/10/2013 στις 20:30
Γενική είσοδος: 6 ευρώ,  Φοιτητικό: 6 ευρώ/ 2 άτομα, Νέοι κάτω των 18 και άνεργοι: 5 ευρώ

Το CineDoc διοργανώνουν οι Ρέα Αποστολίδη, Αύρα Γεωργίου, Δήμητρα Κουζή.
Στη Σύρο συνδιοργανώνει η Φιλία Μηλιδάκη.