‘Πολύχρωμο παραμύθι’ στο θέατρο Απόλλων

Μια παράσταση για παιδιά προσχολικής ηλικίας με ηθοποιούς, κούκλες και ενεργή συμμετοχή των παιδιών.

Η Εν.Το.Πο.Συρο παρουσιάζει την παράσταση «Πολύχρωμο Παραμύθι» του Θεάτρου Κούκλας της Ιρίνα Μπόικο ‘White Puppet’, σε συνεργασία με τον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης και τον Χώρο Τέχνης Ασωμάτων, την Τετάρτη 29 Μαρτίου στις 18:00, στο Θέατρο Απόλλων.

Μια ιδιαίτερη παράσταση που απευθύνεται σε παιδιά από 1,5 έως 5 ετών και αποτελεί μια μαγική πρώτη επαφή με τον υπέροχο κόσμο του Θεάτρου: Μια φορά κι έναν καιρό σε μια παραμυθένια χώρα ζούσε ένας ζωγράφος με τη μικρή κορούλα του. Μαζί τους σε μια μαγική παλέτα ζούσαν τα χρώματα…. Ζούσαν όμορφα κι αγαπημένα ώσπου κάποια στιγμή τα χρώματα τσακώθηκαν για το ποιο είναι το πιο σημαντικό και φύγανε από το σπίτι. Η μικρή κορούλα του ζωγράφου ξεκίνησε για να τα βρει. Θα περάσει πολλές περιπέτειες, θα αποκτήσει καινούργιους φίλους, θα βρει τα χρώματα και θα αποδείξει πόσο σημαντική είναι η φιλία.

Στο έργο αναπτύσσεται με κατανοητό τρόπο όχι μόνο η αξία της φιλίας αλλά και η σημασία της διαφορετικότητας , έτσι τα παιδιά μέσα από την ιστορία με τα χρώματα μαθαίνουν πόσο σημαντικό είναι να αναγνωρίζουν και να αγαπούν το ξεχωριστό, το διαφορετικό, το άλλο.

Η παράσταση που παίζεται με μεγάλη επιτυχία σε όλη την Ελλάδα εδώ και δέκα χρόνια και έγινε η πρώτη θεατρική εμπειρία για χιλιάδες παιδιά, επιστρέφει επεξεργασμένη κι ανανεωμένη!

Κείμενο-Σκηνοθεσία-Κατασκευή κουκλών: Ιρίνα Μπόικο

 

Εισιτήρια: Συνοδός με παιδί (μία θέση) 12€, ατομικό 8€, ανέργων 6€

Προπώληση (Θέατρο Απόλλων και www.tisketservices.gr): Συνοδός με παιδί (μία θέση) 10€, ατομικό 6€

 

Πληροφορίες: entopo.syro@gmail.com, 6944152080

Τα παιδιά παρακολουθούν την παράσταση υπό την επίβλεψη των γονέων.

 

Δυο λόγια για την Ιρίνα Μπόικο

Η Ιρίνα Μπόικο γεννήθηκε στην Ουκρανία. Σπούδασε σκηνοθεσία θεάτρου στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Πολιτισμού και Τέχνης στο Κίεβο και σκηνοθεσία κινηματογράφου στην σχολή Panavision στην Αθήνα. Έχει συνεργαστεί με διάφορους πολιτιστικούς φορείς στην Ελλάδα, στον τομέα του κινηματογράφου και του θεάτρου, εκπροσωπώντας την και στο εξωτερικό. Τα τελευταία χρόνια με το Θέατρο Κούκλας της “White Puppet” στεγάζεται στον Xώρο Tέχνης Aσωμάτων στην Αθήνα. 

Έχει διδάξει κουκλοθέατρο με προγράμματα του ΕΣΠΑ στα δημόσια σχολεία της Αθήνας, ενώ έχει κάνει θεατρικά και κινηματογραφικά σεμινάρια για παιδιά και ενηλίκους σε όλη την Ελλάδα (Δημοτική Βιβλιοθήκη Βέροιας, Δημοτικό Σχολείο Δονούσας, Ξάνθη, Καβάλα, Φεστιβάλ Ολυμπίας κ.α). Έχει συνεργαστεί με το Μικρό Πολυτεχνείο, ως σχεδιαστής φωτισμών στα Pocket Theatre Festivals, καθώς και κάνοντας σεμινάρια για ενήλικο κοινό “Υποκριτική Στο Φακό”. Υπήρξε σκηνοθέτης του Θεατρικού Εργαστηρίου Μήλου. Επίσης, έχει σκηνοθετήσει κινηματογραφικά έργα, τα περισσότερα από τα οποία έχουν βραβευτεί.