Παραδοσιακοί χοροί από τον Όμιλο Unesco Πειραιώς και Νήσων

 

Στο πλαίσιο των δράσεων του «Συριανού Καρναβαλιού 2016», την Κυριακή 13 Μαρτίου 2016 και ώρα 10:30, στο Θέατρο Απόλλων, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τον Όμιλο Unesco Πειραιώς και Νήσων, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν: η Χορευτική Ομάδα του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, ο Σύλλογος Ποντίων Αγ. Βαρβάρας «Ο Φάρος», ο Πανελλήνιος Αθλητικός Σύλλογος «Τα Περιστέρια», η Εργατική Λέσχη Ν. Σμύρνης, ο Ελληνικός Σύλλογος Διάσωσης και Διάδοσης Πολιτιστικής Κληρονομιάς «Ηγέχορος», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πετρούπολης «Χοροέκφραση» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κερατσινίου «Θυμαιτάδαι», τους οποίους θα υποδεχτεί το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου.

Ο Όμιλος Unesco Πειραιώς και Νήσων δραστηριοποιείται σε τέσσερις βασικούς άξονες που αλληλοσυμπληρώνονται, τον πολιτιστικό, τον εκπαιδευτικό, τον κοινωνικό και τον περιβαλλοντικό, με θεμελιώδη σκοπό του Ομίλου την καλλιέργεια της διεθνούς αντίληψης, κατανόησης, συνεργασίας και αλληλεγγύης, σύμφωνα με τις αρχές και τα ιδανικά της UNESCO. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η διοργάνωση αντίστοιχων μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων, οι οποίες στοχεύουν στην άρση των προκαταλήψεων και τον διαπολιτισμικό διάλογο των πολιτισμών.