Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός και στην Ερμούπολη Σύρου

Το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Δημόσιου Θηλασμού και Μητρότητας διοργανώνει τον 7ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό σε περισσότερες από 50 πόλεις της Ελλάδας!

Για τις Κυκλάδες τη διοργάνωση έχει αναλάβει και φέτος η ομάδα ‘Κυκλάδες: Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας’ και σας προσκαλεί την Κυριακή 6 Νοεμβρίου και ώρα προσέλευσης 11:00, στην Αίθουσα Τέχνης ‘Γιάννη & Ελένης Βάτη’, στη Πλατεία Μιαούλη, σε μια εκδήλωση γιορτή για τον μητρικό θηλασμό!

Σκοπός της εκδήλωσης-γιορτής του Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού, είναι η απενοχοποίηση του δημόσιου θηλασμού και η εξοικείωση της κοινωνίας μας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας.

Το 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο εορτασμός της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια Συμμαχία για Δράση στο Θηλασμό), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1-7 Αυγούστου. Στην Ελλάδα, η εβδομάδα αυτή εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου και φέτος, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) ενώνει τις δυνάμεις του με την UNICEF, για να εξαπλωθεί το φετινό μήνυμα ‘Υποστηρίξτε τις μητέρες να θηλάσουν οποτεδήποτε και οπουδήποτε !’.