Οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της 1ης φάσης ανάπλασης της παράκτιας ζώνης της Ερμούπολης

Σας παρουσιάζουμε τις προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της 1ης φάσης ανάπλασης της παράκτιας ζώνης της Ερμούπολης που θα ισχύσουν κατά την πρώτη φάση εκτέλεσης του έργου.

Από τη Δευτέρα 11 Μαΐου ξεκινά η πρώτη φάση της ανάπλασης της παράκτιας ζώνης της Ερμούπολης κι η οποία περιλαμβάνει την εκτέλεση του έργου από το ύψος της Πυροσβεστικής έως και τα στέγαστρα του λιμανιού. Μετέπειτα, θα ακολουθήσει η 2η φάση από τα στέγαστρα έως και την οδό Χίου, και τέλος η 3η φάση από την οδό Χίου έως και την Πλατεία Κανάρη.

Α’ φάση: 11 Μαΐου – 10 Ιουλίου

Για την ομαλή εξέλιξη της πρώτης φάσης, η οποία θα διαρκέσει από τις 11 Μαΐου έως τις 10 Ιουλίου  θα υπάρξουν οι παρακάτω προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ο σεβασμός των οποίων είναι απαραίτητος από όλους μας, για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης:

1. Η στάθμευση και η στάση δεν θα επιτρέπονται σε ολόκληρη την οδό Στ. Πρωΐου από την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου (πρώην Ερμού) έως την οδό Αλ. Παναγούλη (Ι.Κ.Α.), με ΕΞΑΙΡΕΣΗ την ΟΛΙΓΟΛΕΠΤΗ ΣΤΑΣΗ (με τον οδηγό ΕΝΤΟΣ του οχήματος) από την οδό Ανδρέα Συγγρού (πρώην κατάστημα «ΜΑΡΑΣΗΜ») έως την οδό Χίου.

Επίσης δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση επί της οδού Δωδεκανήσου (Lindo).

Τέλος, δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση και η στάση στην παραλιακή οδό, σε ολόκληρο το μήκος εκτέλεσης της πρώτης φάσης του έργου.

 
2. Η είσοδος στο κέντρο της πόλης, το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα θα γίνεται κανονικά μέσω της παραλιακής οδού, από λωρίδα κυκλοφορίας που θα διατεθεί ειδικά για το σκοπό αυτό. Η έξοδος προς το Ι.Κ.Α., θα γίνεται μόνο από την οδό Στ. Πρωΐου.

3. Η έξοδος προς το Ι.Κ.Α. των αστικών λεωφορείων (mini bus) θα γίνεται επίσης μόνο από την οδό Στ. Πρωΐου, με στάσεις:

(α) έμπροσθεν καταστήματος Παυλίδη,
(β) έμπροσθεν Ι.Ν. Κοιμήσεως και
(γ) έμπροσθεν φαρμακείου Αρμακόλα.

Σε κάποιες περιπτώσεις θα απαιτείται ο ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ της παραλιακής οδού για ΜΙΚΡΑ χρονικά διαστήματα με συνέπεια την ΜΕΡΙΚΗ τροποποίηση των παραπάνω ρυθμίσεων και θα καταβληθεί ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΗ προσπάθεια για την ΕΓΚΑΙΡΗ ενημέρωσή σας.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ οι οδηγοί να δίνουν ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ προσοχή στις πινακίδες οδικής σήμανσης και στις υποδείξεις των αρμοδίων οργάνων και των εντεταλμένων προσώπων του αναδόχου και του δήμου.