Μέδουσα στο θέατρο Απόλλων

Το Χοροθέατρο Ακροποδητί και η Ορχήστρα των Κυκλάδων παρουσιάζουν την παράσταση ‘Μέδουσα’ από Παρασκευή 17 έως Δευτέρα 20 Οκτωβρίου στις 21:00, στο θέατρο Απόλλων

Τιμή εισιτηρίου 12 & 8 €

Κεντρικό θέμα της παράστασης, αποτελεί ο μύθος της Μέδουσας. Ο Ποσειδώνας, γοητευμένος από τη γοργόνα Μέδουσα, μεταμορφώνεται σε άλογο και τη βιάζει μέσα στο ναό της Αθηνάς. Η θεά εξοργισμένη, ξεσπάει το μένος της πάνω στη Μέδουσα. Τη μεταμορφώνει σε τέρας με φίδια στη θέση των μαλλιών και την απομονώνει σ’ ένα βράχο, προσδίδοντάς της την ιδιότητα να απολιθώνει με το βλέμμα της όποιον την κοιτάξει. Ο Περσέας καταφέρνει εντέλει, με τη βοήθεια της Αθηνάς, να αποκεφαλίσει τη Μέδουσα στον ύπνο της. Το κεφάλι της, «Γοργόνειο», τοποθετείται πάνω στην ασπίδα της Αθηνάς, καθώς διατηρεί την απειλητική του ιδιότητα, ακόμα και νεκρό.

Τα στοιχεία του μύθου, μαζί με τις συμβολικές τους διαστάσεις, οδηγούν τη δομή της παράστασης
γύρω από τα θέματα: Απομόνωση, απολίθωση, είδωλο και προσωπείο.

Σκηνοθεσία – Χορογραφία: Αγγελική Σιγούρου
Μουσική – Διεύθυνση Ορχήστρας: Νίκος Κυπουργός
Σκηνικά: Ελεάννα Κοτσίκου
Κοστούμια: Μαργαρίτα Βουτσίνου
Μάσκες – Καθρέφτες: Δημήτρης Ταμπάκης
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Φωτογραφία – Βίντεο: Λουκία Μπατσή
Συνολική Υποστήριξη: Αλεξάνδρα Γεωργιάδου

Χορευτές/Ερμηνευτές:
Ιωάννα Αντώναρου, Φίλιππος Ευαγγέλου, Μαίρη Μαυρή, Θαλασσινή Νομικού, Ελένη Παγκαλιά, Μάντη Παπανδρέου, Πωλίνα Πετροπουλέα, Φοίβος Πετρόπουλος, Βιβή Σκλιά, Γιάννης Σταυρόπουλος, Κωστής Τάσου, Αντιγόνη Χούνδρη, Αριάδνη Ψυχογιοπούλου.

Μουσικοί:
Νίκος Απέργης, Βαγγέλης Αραγιάννης, Βούλα Γλύκα, Ιωάννα Κατσάρα, Στέφανος Λαρεντζάκης, Αποστόλης Μάρης, Μάκης Πρίντεζης, Νίκος Ρούσσος, Σοφία Σερέφογλου, Σπύρος Σκοτίδας, Νικολέτα Σταματούκου, Φώτης Τσαντήλας, Λένα Χατζηγρηγορίου.

Λυρικοί τραγουδιστές:
Εριφίλη Γιαννακοπούλου: Μεσόφωνος
Αλέξανδρος Σταυρακάκης: Βαθύφωνος