Κάλεσμα συμμετοχής στο Συριανό Καρναβάλι 2014

Κάλεσμα συμμετοχής στο Συριανό Καρναβάλι

Το Συριανό Καρναβάλι για 4η χρονιά υποδέχεται καρναβαλιστές και επισκέπτες από όλη την Ελλάδα από 1 έως 3 Μαρτίου 2014, με ένα τριήμερο εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους με το ιδιαίτερο πάντρεμα παραδοσιακού και μοντέρνου.

Από τα Ζεϊμπέκια και τους παραδοσιακούς χορούς στα γραφικά στενά της Άνω Σύρου, και την μεγάλη παρέλαση στο ιστορικό κέντρο της Ερμούπολης μέχρι τα παραδοσιακά κούλουμα στις εξοχές της Σύρου.

Τα Ζεϊμπέκια είναι ένα έθιμο από την Άνω Σύρο σύμφωνα με το οποίο ο καπετάνιος με τα πρωτοπαλίκαρά του θα διεκδικήσουν την απαχθείσα νύφη Αρχιχανούμισσα, δίνοντας και το σύνθημα για να ξεκινήσουν οι χοροί, συνοδεία κερασμάτων και κρασιού, στα σοκάκια όπου έζησε ο Μάρκος Βαμβακάρης. Θα ακολουθήσουν τα γαϊτανάκια και η μεγάλη παρέλαση των αρμάτων και των καρναβαλιστών στην παραλία της Ερμούπολης και στην πλατεία Μιαούλη. Τα Κούλουμα θα γιορταστούν και φέτος  πατροπαράδοτα,  σε διαφορετικά σημεία του νησιού.
Ευκαιρία να συναντηθείτε με τους φίλους σας και να ξεκινήσετε τις προετοιμασίες για το φετινό καρναβάλι!
Για πρώτη χρονιά φέτος έχετε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε μία από τις ήδη διαθέσιμες πλατφόρμες για τη δημιουργία του δικού σας άρματος.

Όσοι θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή για ομάδες, άρματα ή ως απλοί εθελοντές  μπορούν να στείλουν mail στο info@pkde.gr