Η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Ερμούπολη

H 27η Μαρτίου αποτελεί την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, μια ημέρα αφιερωμένη στον πολιτισμό και την τέχνη της συγγραφής και της ηθοποιίας. ‘Όλος ο κόσμος είναι μια σκηνή θεάτρου’ είχε πει ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ για να τονίσει την διαχρονικότητα και την ξεχωριστή ιδιότητα του θεάτρου να ανήκει σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας. Από το 1961 η μέρα θεάτρου έχει καθιερωθεί από το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου και γιορτάζεται από τότε και κάθε χρόνο με παραστάσεις που διοργανώνονται από τα εθνικά τμήματα του.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, το Θέατρο Απόλλων θα είναι ανοιχτό προς το κοινό με ελεύθερη είσοδο και θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις σε μαθητές σχολείων του νησιού μας.

 

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν προβολές από έργα των ερασιτεχνικών θεατρικών συλλόγων του νησιού μας ως εξής:

09:00: ‘Το διαστημότρενο του κ. Ιγνάτιου Ροδόλφου Ντε Λος Χούπα Γκλούπα’, από τον Θεατρικό Πολιτιστικό Όμιλο Σύρου ‘ΑΠΟΛΛΩΝ’

 

Παιδική παράσταση για τα σχολεία.

Πριν και μετά την παράσταση θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στο χώρο του Θεάτρου.

 

Απόγευμα 

18:00: ‘Ωχ τα νεφρά μου’ του Μπάμπη Τσικληρόπουλου, από τον Θεατρικό Όμιλο Σύρου ‘Ο ΣΟΥΡΗΣ’

Μια σάτιρα ηθών που ισορροπεί μεταξύ κωμωδίας και δράματος.

 

20:15: ‘Εξοχικόν κέντρο ο Έρως’ από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χρουσσών

‘Δεν κάνουμε θέατρο για το θέατρο. Δεν κάνουμε θέατρο για να ζήσουμε. Κάνουμε θέατρο για να πλουτίσουμε τους εαυτούς μας, το κοινό που μας παρακολουθεί κι όλοι μαζί να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί ένας πλατύς, ψυχικά πλούσιος και ακέραιος πολιτισμός στον τόπο μας’.

Κάρολος Κουν

 

Είσοδος Ελεύθερη