Η Όπερα ‘Ρωμαίος και Ιουλιέτα’ στο θέατρο Απόλλων Σύρου

Στο πλαίσιο του εορταστικού προγράμματος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης “Σύρος – Πρωτεύουσα των Χριστουγέννων”, το βραβευμένο πρόγραμμα “The Met: Live in HD”, παρουσιάζει το Σάββατο 21 Ιανουαρίου στις 19:55, στο Θέατρο Απόλλων, το αριστούργημα του Charles Gounod “ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ”.

Ο συγκλονιστικός συνδυασμός του Vittorio Grigolo και της Diana Damrau που πρωταγωνίστησαν πέρσι στην κορυφαία όπερα “Μανόν”, σμίγει ξανά σε μια νέα παραγωγή της όπερας του Gounod βασισμένης στο δημοφιλές έργο του Shakespeare. Η Damrau κάνει το ντεμπούτο της στο ρόλο της Ιουλιέτας στη νέα σκηνοθεσία του Bartlett Sher, υπό τη διεύθυνση του Gianandrea Noseda. Ο Elliot Madore ερμηνεύει τον Μερκούτιο και ο Mikhail Petrenko τον Αδερφό Λαυρέντιο. Η σκηνοθεσία του Sher είναι μια παραγωγή της La Scala, η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ το 2008. 

Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ, για 6η συνεχόμενη χρονιά παρουσιάζει το βραβευμένο Πρόγραμμα “The Met: Live in HD” της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, φέρνοντας σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, τα μεγαλύτερα έργα της παγκόσμιας όπερας σε ζωντανή μετάδοση. . 

Το Πρόγραμμα “The Met: Live in HD” μεταδίδεται πλέον ταυτόχρονα σε περισσότερες από 2.000 αίθουσες θεάτρων και κινηματογράφων, σε περισσότερες  από 70 χώρες παγκοσμίως. Από το ξεκίνημά του, τον Δεκέμβριο του 2006, έχει προβάλει ένα ευρύτατο φάσμα από κλασικά αριστουργήματα στη μεγάλη οθόνη, παρουσιάζοντας 99 απευθείας μεταδόσεις -από τον Bellini και τον Berlioz ως τον Thomas Adès και τον Philip Glass – σε περισσότερους από 19 εκατομμύρια λάτρεις της όπερας σε όλον τον κόσμο.

Το κοινό του Live in HD σ’ όλον τον κόσμο θα δει 10 ζωντανές παραστάσεις από τη σεζόν 2016-2017 της Κύριας Σκηνής της Metropolitan Opera, κατά την οποία γιορτάζονται και τα 50 χρόνια εγκατάστασης της Met στο Lincoln Center. Οι φετινές HD μεταδόσεις είναι σημαντικά ανανεωμένες και περιλαμβάνουν πέντε νέες παραγωγές και τρεις όπερες οι οποίες παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο Πρόγραμμα.

Το φιλόμουσο ελληνικό κοινό αγκάλιασε το Πρόγραμμα από το ξεκίνημά του τον Οκτώβριο του 2011, μετά την πρωτοβουλία του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ. Από τότε, ολοένα και περισσότεροι θεατές ανακαλύπτουν την μαγευτική αυτή εμπειρία κάθε χρόνο, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως τόσο στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, όσο και στην Ελληνική περιφέρεια, το ενδιαφέρον και η προσέλευση του κόσμου αυξάνονται ξεπερνώντας κάθε προσδοκία συμμετοχής.

Οι αίθουσες προβολής αυξάνονται αντίστοιχα κάθε χρόνο και ανάμεσά τους βρίσκονται οι σημαντικότεροι χώροι πολιτισμού σε κάθε πόλη, μεταξύ αυτών τα Μέγαρα Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης αλλά και θέατρα, κινηματογράφοι και άλλοι χώροι πολιτισμού. Με μεγάλη χαρά το δίκτυο αιθουσών της Met στην Ελλάδα υποδέχεται το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το οποίο θα φιλοξενήσει επιλεγμένες προβολές από τις φετινές παραστάσεις. Οι 19 πόλεις που συμμετέχουν καλύπτουν γεωγραφικά σχεδόν όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, και θέτουν τον πήχη ιδιαίτερα ψηλά, καθώς δεν υπάρχει άλλο δίκτυο πανελλαδικά που να προβάλει ταυτόχρονα μια εκδήλωση σε τόσες πολλές πόλεις.

 

Τιμή Εισιτηρίου: 15 & 10€ 

 

Από την πρώτη σεζόν του στην Ελλάδα, το πρόγραμμα “The Met: Live in HD” υποστηρίζει η ΜΕΤΚΑ του Ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ. Φέτος, τις προβολές υποστηρίζει μαζί και η Τράπεζα Πειραιώς.

 Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μεταδόσεων, το δίκτυο αιθουσών, τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων, αλλά και για να εγγραφείτε στο “Met in Greece Club”  επισκεφθείτε το site www.metingreece.com.