Γενικές πληροφορίες για την Αζόλιμνο

Η Αζόλιμνος βρίσκεται 5χλμ νοτιοανατολικά της Ερμούπολης και μπορεί να φτάσει εκεί κάποιος με το λεωφορίο σε 15′, με το ΙΧ ή με το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητό του. Είναι ένας τουριστικά αναπτυσσόμενος οικισμός, με άναρχη σχετικά δόμηση και μικρή αμμουδερή παραλία με αλμυρίκια και ομπρέλες για σκιά. Το χωριό διαθέτει αρκετά ενοικιαζόμενα δωμάτια, ένα δυο ξενοδοχεία, mini market ενώ κατά μήκος της παραλίας υπάρχουν ταβερνάκια και εστιατόρια. Στο χωριό δεν θα βρείτε γραφείο για ενοικίαση αυτοκινήτου (rent a car).

Εδώ θα δείτε το εκκλησάκι τη Ανάληψης, όπου κάθε χρόνο γίνεται το πανηγύρι της Αγίας Τριάδος. Σε μικρή απόσταση στα νότια βρίσκονται και οι Φωκιότρυπες, με μικρή καλή παραλία με τιρκουάζ νερά κάτω από τα βράχια και το μικρό ασπρονήσι απέναντι.

Παραλίες

Αζόλιμνος

Η παραλία του οικισμού της Αζολίμνου αναπτύσσετε συνεχώς τουριστικά. Είναι οργανωμένη παραλία. Μπορεί να φιλοξενήσει στα καταλύματά της τον επισκέπτη και να του προσφέρει στα ταβερνάκια ντόπιο κρασί και παραδοσιακούς μεζέδες.

Φωκιότρυπες

Απέχουν 15 λεπτά με τα πόδια (μονοπάτι) από την παραλία της Αζολίμνου. Είναι μικρή, γραφική και μοναχική παραλία, με βότσαλα και γαλαζοπράσινα νερά. Στα βράχια εικάζετε πως φωλιάζουν φώκιες.