Εορτασμός Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ερμούπολη

Σας γνωρίζουμε ότι τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου θα εορταστεί σε ολόκληρη τη Χώρα, η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στο πλαίσιο του εορτασμού θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

1. Σημαιοστολισμός όλων των Δημοσίων – Περιφερειακών και Δημοτικών Καταστημάτων καθώς και των Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. από την 8η πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου της 21ης Νοεμβρίου 2016.

2. Φωταγώγηση των δημοσίων, περιφερειακών και δημοτικών Καταστημάτων καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, τις βραδινές ώρες της ημέρας  της εορτής.

3. Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μήλου και Μυκόνου κ.κ. Δωρόθεου Β’ στις 10:00. 

 Τέλος προσέλευσης στον Ι.Ν. στις 09:50.

  Μετά το πέρας της δοξολογίας, θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας, εντός του Ι.Ν. από    τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Κυκλάδων κ. Δημήτρη Γρυπάρη.

4. Κατάθεση στεφάνων στο Εθνικό Ηρώο της πόλης (προ του Ι.Ν.) από τον Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Βουλευτές του Νομού, Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Σύρου, Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης, Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Διοικητή 6ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος, Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νοτίου Αιγαίου, τα πολιτικά κόμματα, τις πολιτικές νεολαίες καθώς και όποιον εκπρόσωπο νομικού προσώπου ή άλλου φορέα θελήσει να τιμήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις.

5. Σιγή ενός λεπτού. Ανάκρουση ΕΘΝΙΚΟΥ  ΥΜΝΟΥ.

Παρακαλούνται να ρυθμίσουν :
α. Τα της ιεροτελεστίας, η Ιερά Μητρόπολη Σύρου, Τήνου κλπ.
β. Τα της διάθεσης της Μουσικής, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης.
γ. Τα της τάξεως, η Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων.
 
Υπεύθυνοι για την ορθή εφαρμογή του προγράμματος ορίζονται οι υπάλληλοι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουρσελάς και Κωνσταντίνος Ρουσουνέλος.