Έναρξη κύκλου μαθημάτων Flamenco με τη Σοφία Κιορπέ στη Σύρο

Έναρξη κύκλου μαθημάτων Flamenco με τη Σοφία Κιορπέ

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στις 19:00 – 20:30 

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 12:30 – 14:00

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής έως Παρασκευή 25 Νοεμβρίου. Συνολικό κόστος 25 ευρώ, προκαταβολή 10 ευρώ. Για τη δημιουργία τμήματος είναι απαραίτητη η συμπλήρωση 10 ατόμων. 

Στο πρώτο μέρος του μαθήματος επιδιώκεται μια καλή γνώση του ρυθμού και του ιδιώματος μέσα από την ακρόαση και την συνοδεία με παλαμάκια των βασικών μουσικών στυλ, απευθύνεται δε και σε όσους δεν ενδιαφέρονται απαραίτητα για το χορευτικό κομμάτι, μουσικούς ή μη. Στο δεύτερο μέρος επιδιώκεται μια τεχνική προσέγγιση (χέρια, πόδια, σώμα) και μια πρώτη χορευτική εμπειρία σε σχέση με το τραγούδι. 

Δεν είναι απαραίτητη προηγούμενη μουσική η χορευτική γνώση. Θα χρειαστείτε παπούτσια με τακούνι. 

Το flamenco είναι ένας δύσκολος χορός, η απόλαυση όμως σε όλα τα στάδια της εκμάθησης του είναι δεδομένη!

Η Σοφία Κιορπέ είναι εκπαιδεύτρια μουσικής (φλογέρα baroque, θεωρητικά, μουσικοπαιδαγωγικά) και χορού flamenco, μουσικός και χορεύτρια. Με το flamenco ήρθε σε επαφή για πρώτη φορά στην Ισπανία, έκανε τα πρώτα της βήματα στην Θεσσαλονίκη στη σχολή του Ανδρέα Ασπρομάλλη και συνέχισε στην Ανδαλουσία στη Σεβίλλη, όπου έκτισε την βασική της χορευτική φόρμα και γνώρισε το μουσικό ιδίωμα και την ιδιαίτερη ρυθμική γλώσσα του flamenco. Mετά από πολύχρονη μετακίνηση και διαμονή μεταξύ Σεβίλλης και Θεσσαλονίκης, όπου μαθήτευσε δίπλα σε κορυφαίους καλλιτέχνες και δασκάλους του είδους όπως οι Manuela Reyes, Torombo Suarez, Juan de los Reyes, Rosario Toledo, Manuela Rios, Carmen Ledesma, Angelita Vargas, Ursula Lopez, la Faraona, Farruquito και πολλούς άλλους σε επίπεδο σεμιναρίων, εγκαταστάθηκε εδώ και δύο χρόνια κυρίως στη Θεσσαλονίκη οπού ξεκίνησε να παραδίδει μαθήματα χορού στη σχολή της “La semilla”μαζί με την Αργυρώ Τσάπου. Έχει χορέψει σε μουσικές σκηνές στη Σεβίλλη, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη και συνεχίζει την εκπαίδευση της στη Σεβίλλη με την Juana Amaya και τον Αndres Marin.

Γραφιστικό Αφίσας: Lora Kurumlee

 

ΚΕΝΤΡΟ ΧΟΡΟΥ σύγχρονης έκφρασης και δημιουργίας ‘Ακροποδητί’

Ηρώων Πολυτεχνείου 84, 

Ερμούπολη – Σύρος

 

Επικοινωνία: 

Τηλέφωνα: 22810-80690, 

6973-792685, 6944–771449 

E-mail: info@akropoditi.gr