Cinesthesia στην Σύρο. Προβολή της ταινίας ‘Alphabet’

Cinesthesia στην Σύρο. Προβολή της ταινίας ‘Alphabet’

Το Cinesthesia είναι έτοιμο να σας παρουσιάσει την βραβευμένη ταινία “Alphabet” και την εμπειρία δύο table talk με δύο ξεχωριστούς καλεσμένους, σε δύο διαφορετικές ημέρες, σε δύο μοναδικά μέρη της Ερμούπολης την Παρασκευή 26 και Σάββατο 27  Φεβρουαρίου. Γιατί στο Cinesthesia festival οι εμπειρίες ζωντανεύουν όλες τις αισθήσεις!

Παρασκευή 26 & Σάββατο 27 Φεβρουαρίου

Θέατρο Απόλλων στις 21:00 ‘Alphabet’ του Erwin Wagenhofer – 113’ παραγωγή Αυστρία – Γερμανία 2013. Με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Goethe της Αθήνας.

Το 98% των παιδιών γεννιούνται χαρισματικά. Μετά το σχολείο, μόνο το 2% συνεχίζει να είναι. Τι συμβαίνει στο σχολείο; Τα συστήματα εκπαίδευσης που εφαρμόζονται ανά τον κόσμο πόσο περιορίζουν τα έμφυτα χαρίσματα, τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών, μετατρέποντάς τα σε ανταγωνιστικά ρομπότ;

Η κριτική σκέψη, η δημιουργιότητα, η φαντασία, το παιχνίδι έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο –και μαζί τους η δυνατότητά μας να βρίσκουμε νέες λύσεις, χωρίς τον φόβο της αποτυχίας. Αυτό, σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ, είναι και πιο καθοριστικό εμπόδιο στη δημιουργία μιας πιο ανθρώπινης κοινωνίας.

Μια ταινία που μας ωθεί να κινηθούμε , και να αλλάξουμε τα πράγματα ριζικά, να κάνουμε την επανάσταση στον τρόπο που ορίζουμε τον εαυτό μας, την κοινωνία, την οικονομία και την ευτυχία μας!.

Για δύο ημέρες στο Θέατρο Απόλλωνα ο στόχος είναι να είμαστε όλοι όρθιοι!

 

Πριν τις προβολές Δύο table talk με την Ομάδα ‘Θαλής + Φίλοι’ και τους ανθρώπους του περιοδικού δρόμου ‘Σχεδία’. Μια ολόκληρη εμπειρία!

Table Talk Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου στο Καφενείο ‘Το Κάλλιστον’

Ώρα έναρξης 1830

Απογευματινός καφές, τσάι και πεντανόστιμα γλυκά από τα χέρια της Νένας, θα συντροφεύσουν τους συμμετέχοντες στην κουβέντα που θα έχουν με το Στάμο Τσιτσώνη, συγγραφέα και Μαθηματικό *. Μια απάντηση στο ερώτημα που απασχολεί εδώ και αιώνες φιλοσόφους, μελετητές και μαθητές.

Θέμα ‘Γιατί Εγώ αγαπώ τα Μαθηματικά;’

*Ο Στάμος Τσιτσώνης είναι μέλος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού ‘Θαλής + Φίλοι’. H Ομάδα ΘΑΛΗΣ + ΦΙΛΟΙ είναι μια μεγάλη παρέα που εμπνέει και στηρίζει τη δημιουργία λεσχών ανάγνωσης, καθώς και άλλων δραστηριοτήτων που προάγουν το στοχασμό, τη γνώση και το διάλογο. Είναι ένα ανοιχτό δίκτυο ενημέρωσης και κοινών δράσεων, που ξεκινά από το χώρο της εκπαίδευσης, και ανοίγεται στην κοινωνία.

Συνεργάζονται στη δημιουργία εκπαιδευτικών δράσεων με το Μουσείο Ηρακλειδών στην Αθήνα.

 

Table Talk Σάββατο 27 Φεβρουαρίου στο Βιολογικό Παντοπωλείο ‘Ο Μάραθος’

Ώρα έναρξης 18:30

Οι ιδρυτές του περιοδικού Δρόμου ‘Σχεδία’ της Αθήνας έρχονται στο table talk για να μιλήσουν για το έργο με τους άστεγους και τα όνειρά τους!

Θέμα: ‘…όποια και αν είναι η ερώτηση , η απάντηση είναι πάντα ο Άνθρωπος…’

Ταυτόχρονα η σκέψη θα υποστηρίζεται από κρασί και τα νέα πιάτα του Μάραθου όπως το bio burger του χορτοφάγου, τη focaccia και άλλα φτιαγμένα από βιολογικές πρώτες ύλες.

   Το περιοδικό ‘Σχεδία’ είναι ανεξάρτητο περιοδικό που πωλείται στους δρόμους της Αθήνας, παρέχοντας μια ξεχωριστή ευκαιρία σεαστέγους, ανέργους και άλλους ανθρώπους που προέρχονται από κοινωνικά και οικονομικά ευάλωτους πληθυσμούς να εξασφαλίσουν αξιοπρεπώς ένα εισόδημα, αλλά και ένα επιπλέον κίνητρο να ξαναχτίσουν τις ζωές τους.

Δηλώστε συμμετοχή έγκαιρα στο cinesthesiaermoupoli@gmail.com για το table talk που επιθυμείτε!.

Στο Βιολογικό Παντοπωλείο ‘Μάραθος’,

Στο Καφενείο ‘Το Κάλλιστον’,

Nαι και για τα δύο μαζί!

Ευγενική υποστήριξη : 5 ευρώ