Ανοιχτή πρόσκληση προς καλλιτέχνες από την Ομάδα Cinesthesia Ermoupoli

Η Ομάδα Cinesthesia Ermoupoli (μέχρι πρότινος CineDoc Hermoupolis) Απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε καλλιτέχνες να συμμετέχουν στην εμπειρία που δημιουργούμε στη Σύρο με αφορμή την προβολή ενός ντοκιμαντέρ. Βασικός στόχος μας είναι να ενισχύουμε την τέχνη στο δημόσιο χώρο. Άρα θα σας προτείνουμε συχνά απρόσμενους χώρους, δημόσιους χώρους, ανοικτούς χώρους στη ζωή της πόλης. Συγκεκριμένα, προσκαλούμε τους καλλιτέχνες να υιοθετήσουν ένα ντοκιμαντέρ και να μας κάνουν μια πρόταση καλλιτεχνική που θα συμπληρώνει την εμπειρία της προβολής και θα αναφέρεται στο ντοκιμαντέρ ως πηγή έμπνευσης αλλά όχι με άμεση αναπαράσταση ή αναφορά σε αυτό. Ακόμα, στο πλαίσιο αυτό μπορεί να εφαρμοστεί οποιαδήποτε δημιουργική παρέμβαση στο δημόσιο χώρο αλλά και στον κινηματογράφο με αλληλεπίδραση των θεατών με το καλλιτεχνικό γεγονός χωρίς να είναι δεσμευτικό.

Ακόμα, μπορούν να συμμετέχουν καλλιτέχνες από όλους τους χώρους τέχνης με:
-δουλειές που ήδη έχουν κάνει και θα ήθελαν να τις παρουσιάσουν
-με πειραματικά, εν εξελίξει έργα που μπορούμε να τα εντάξουμε σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους της Ερμούπολης.
-με έργα που θα δημιουργηθούν επί τόπου κατά τη διάρκεια των ταινιών με / ή όχι τη συμμετοχή των θεατών.

Ζωγραφική, μουσική, video art, χορός, φωτογραφία, performance, τραγούδι, κατασκευές και όλες οι τέχνες & οι τεχνικές είναι ευπρόσδεκτες στο Cinesthesia Ermoupoli.

Ξεκινάμε πρώτη προβολή και εμπειρία Cinesthesia Ermoupoli τον Οκτώβρη 2014 και συνεχίζουμε κάθε μήνα για όλο το χρόνο και το καλοκαίρι.
Δηλώστε συμμετοχή για το μήνα / την περίοδο που σας ενδιαφέρει.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις συμμετοχές και το πρόγραμμα ταινιών ανά μήνα στο mail μας cinesthesiaermoupoli@gmail.com και στα τηλέφωνα: 6937777410 (Ειρήνη Τζαβάρα)

Παρέχουμε τα έξοδα μεταφοράς και διαμονής για 2 μέρες κάθε μήνα, Παρασκευή και Σάββατο, όπου γίνεται η προβολή του ντοκιμαντέρ καθώς και την προώθηση όλου του γεγονότος.