Η έκθεση ‘Ψυχής Περιστροφές’ στην Πινακοθήκη Κυκλάδων στην Ερμούπολη

Στο πλαίσιο Σύρος-Πολιτισμός 2018, παρουσιάζεται η ενότητα ‘Ψυχής Περιστροφές’ στην Πινακοθήκη Κυκλάδων στην Ερμούπολη της Σύρου με τη συνδιοργάνωση του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτισμού του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης. Μια έκθεση αποτελούμενη από 60 σχέδια της περιόδου 2011-2018 στην οποία θα λάβουν χώρα και παράλληλες εκδηλώσεις όπως:

1. Διαδραστικοί μουσικοί διάλογοι όπου ο μουσικός παρατηρώντας ένα έργο θα παραθέτει τις δικές του

μουσικές φράσεις για όσο χρόνο συνομιλεί με το σχέδιο.

2. Προβολή βίντεο με θέμα την αναπηρία και την καθημερινή ζωή.

3. Προβολή βίντεο του Κωνσταντίνου Ι. Καταγά με θέμα «Ναι, μπορούμε» που διακρήθηκε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Κακώσεων Νωτιαίου Μυελού (ISCoS) το 2017.

4. Παρουσιάση του λογότυπου της Παγκόσμιας Ημέρας Κακώσεων Νωτιαίου Μυελού (5η Σεπτέμβρη) πουδημιούργησε ο ίδιος και αποδέχτηκε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Κακώσεων Νωτιαίου Μυελού (worldsciday).

5. Πραγματοποίηση Διημερίδας, 21-22 Απριλίου, με θέμα «Ενδιαφέρομαι για το συνάνθρωπό μου, συμβάλλω στην καθημερινότητα των ανθρώπων με αναπηρία. «Ερμούπολη, μια πόλη φιλική για άτομα με αναπηρία». Για τη διημερίδα θα κοινοποιηθεί αυτοτελές πρόγραμμα και δελτίο Τύπου.

6. Ανοιχτό στρογγυλό τραπέζι για τη θεραπεία μέσω της τέχνης με την υποστήριξη και καθοδήγηση Διδάκτορος καθηγητού/θεραπευτού εξειδικευμένου στο art therapy.

7. Διάφορα διαδραστικά δρώμενα, χορός, θέατρο, με έμπνευση τα έργα του Κωνσταντίνου Καταγά και διάδραση μέσω των καλλιτεχνών σε δικές τους αυτοσχεδιαζόμενες εικαστικές φράσεις με πλαίσιο τη τέχνη, τη ζωή ενός ΑΜΕΑ και την έννοια μιας πόλης φιλικής στην Αναπηρία.

8. Συγκρότηση ομάδας εθελοντών «Νοιάζομαι».

Προσδοκία αποτελεί η υλοποίηση ενός 20ημερου τέχνης με στόχευση την ανίχνευση της καλυτέρευσης της

καθημερινότητας στην πόλη μας.

Η Πινακοθήκη Κυκλάδων θα είναι από την 8 – 29 Απριλίου 2018, δωρεάν ανοιχτή στο κοινό καθημερινά 10:30-13:30 & 19:30-22:30 και τα εγκαίνιά της θα γίνουν την Τρίτη 10 Απριλίου, 20:30.