3ος Κυριακάτικος περίπατος σε ιστορικά σημεία της Σύρου

3ος Κυριακάτικος περίπατος σε ιστορικά σημεία του νησιού

Μετά από την αποκαλυπτική εκδρομή στο Γερούσι τον Απρίλιο, στις πανάρχαιες βραχογραφίες και την αποκρυπτογράφιση των αρχαίων συμβόλων, όπου αναφέρονται οι χρόνοι σποράς των καλλιεργειών, οι τροπές του Ηλίου, η σύνδεσή τους με άλλα ιστορικά σημεία του νησιού και των κυκλάδων αλλά και πολλές ακόμα καταιγιστικές πληροφορίες, κατόπιν μεγάλου ενδιαφέροντος, ζητήθηκε να επαναλλάβουμε την περιήγηση. Θα προστεθεί η εισαγωγή στη χρήση και λειτουργία των Κυκλαδικών Ειδωλίων, με προσομοίωση σε μακέτα που έχει δημιουργήσει ο οδηγός μας.

Ο κ. Λούης Ρούσσος, έχοντας εξερευνήσει κάθε σπιθαμή του νησιού, για πάνω από 30 χρόνια, έχει ανακαλύψει πολλούς θησαυρούς που θέλει να μοιραστεί.

Η τρίτη μας λοιπόν εξόρμηση, θα γίνει αυτή την Κυριακή 26 Μαΐου, με σημεία συνάντησης:

1. Τον Πολυχώρο Δημιουργίας που βρίσκεται στο Σταυρό Ταλάντων, ανάμεσα στο Φαρμακείο και τη Γεωπονική Φροντίδα, στις 10:30. Θα ξεκινήσουμε στις 11 αφού πάρουμε καφέ ή τσάι.

2. Την παραλία της Βάρης, στο περίπτερο, στις 11:20.

Θα ξεκινήσουμε την ιστορική αναδρομή από το σπίτι του Κύριου Λούη, όπου έχει αποτυπώσει με ακρίβεια τα σύμβολα των βραχογραφιών στην αυλή του, καθώς στους βράχους έχουν διαβρωθεί αρκετά και η παρατήρησή τους είναι εφικτή υπό συγκεκριμένο ηλιακό φωτισμό.

Θα συνεχίσουμε με την ερμηνεία και προσομοίωση της χρήσης των Κυκλαδικών Ειδωλίων, σε ένα χωράφι εκεί παρακάτω και όποιος αντέχει και επιθυμεί, μας ακολουθεί στην περιοχή Γερούσι, για να δούμε από κοντά την τοποθεσία των βραχογραφιών.

Προβλέψτε για νερό, καπέλα, ελαφρύ ντύσιμο και ότι άλλο επιθυμεί ο καθένας (κάποιο σνακ) καθώς υπολογίζεται το λιγότερο 3 με 4 ώρες δραστηριοτήτων.

Για όσους θα έρθουν από Ερμούπολη, καθώς υπάρχει κόσμοs που ενδιαφέρεται αλλά δεν έχει δικό του μέσο, παρακαλούμε επικοινωνείστε στα τηλ: 22810-75404 και 6973842046, εάν επιθυμείτε να πάρετε μαζί σαs κάποιο ακόμα άτομο.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ

———–
Πολυχώρος Πολιτισμού και Δημιουργίας Σύρου
Σταυρός Ταλάντων
Τηλ:2281075404,6973842046, 6948593580
e-mail: helpisart@gmail.com
website: www.polichoros-syros.com