2ο σεμινάριο Capoeira στην Σύρο

2ο σεμινάριο Capoeira στην Σύρο

Formado Vasilis – Banzo De Senzala υπό την σκέπη της σχολής χορού Cumana (www.cumana.gr)

Ο Πολυχώρος έχει την τιμή να φιλοξενήσει και φέτος το 2ο σεμινάριο Capoeira στην Σύρο!

Η Capoeira στη σύγχρονη κοινωνία εκδηλώνεται ως μία πολιτιστική έκφραση που εμπεριέχει πάλη, χορό, μουσική, αυτοσχεδιασμό, φιλοσοφία και άθληση.
Η βραζιλιανική πολεμική τέχνη Capoeira ξεκίνησε ως μέσω αυτοάμυνας των άοπλων αφρικανών σκλάβων, κατά την περίοδο της αποικιοκρατίας στη Βραζιλία.
Μεταμφιέζοντας την πάλη σε χορό, μπόρεσαν να την εξασκούν ανενόχλητοι κάτω από τα μάτια των αφεντών τους. Έτσι, λειτούργησε ως άμυνα, αλλά και πολιτιστική έκφραση ενός υποδουλωμένου λαού που στη συνέχεια εξελίχθηκε σε μέθοδο εκγύμνασης σώματος και πνεύματος.

Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί
στον Πολυχώρο Πολιτισμού & Δημιουργίας Σύρου

Σάββατο 9 & Κυριακή 10 Απριλίου 2016  από τις 14:00 έως τις 17:00.

(15:30 – 16:00 διάλειμμα για ζεστό τσάι και φρούτα)

Το σεμινάριο θα παραδόσει ο Formado Βασίλης Δημάς, ο οποίος εξασκεί την Capoeira από την ίδρυση της σχολής (2002) και ανήκει στην πρώτη γενιά αποφοίτων της…
Ο Βασίλης Δημάς γεννήθηκε στην Κύμη το 1976.  Συν-δημιουργός της σχολής χορού Cumana (2012, με τον Β. Αγγελή), απόφοιτος  της Academia de Capoeira Banzo de Senzala και τελειοφοιτος του τμήματος Θεολογίας (Εθνικό Καποδιστριακό). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σε Ελλάδα , Ισπανία (Batizado de Banzo)  και Βραζιλία  (Encontro International Senzala de Santos) και έπειτα από δεκαετή φοίτηση ανήκει στην πρώτη γενιά δασκάλων –formados- capoeira στην Ελλάδα. Έχει συνεργαστεί με τους Default Company (On The Run), Φ. Ευαγγελινό, Κει Φυσά (Περί Έρωτος), Δ. Παπαιωάννου, Πρόσχημα- Γ. Αντωνίου ( Conversations ), Σ. Σπυράτου , Ν.Τρανό, Χα΄ί΄νιδες (Η κάθοδος των Σαλτιμπάγκων – Θεοί και δαίμονες). Τα τελευταία 10 χρόνια είναι μέλος της ομάδας χορευτών-ακροβατών ‘Κι όμως Κινείται’ ( Ψέμα του Νεύτωνα – Inferno – Purgatorio – Paraiso– Μedet – Ερωτόκριτος)
 
Δηλώστε την συμμετοχή σας στο  helpisart@gmail.com
ή στα τηλέφωνα: 22810-75404, 6973842046 καθημερινά 14:00 -21:00
 
Περισσότερες πληροφορίες: www.polichoros-syros.com